Milyen a kapcsolatod a nagymamáiddal és nagypapáiddal.??
Anyai részről még a születés előtt meghaltak, 3 és 5 évvel. Papámat leszúrták egy verekedésben, amit nem ő kezdeményezett, mamám meg mellrákos volt, azt hiszem abba halt meg. Sajnos már édesanyám se él, ő 12 éve hunyt el. Apai részről éltek egy darabig, de mivel apámat örökbe adták, így egyáltalán nem ismertük őket. Egyszer láttam az anyukáját, ő most lenne kb 98 éves, ha még él, de szerintem már nem él. De semmilyen kötődést nem éreztem hozzá se.
Dédimamán volt, ő 7 éves korom körül halt meg, még 97 vagy 98-ba, ő is túl volt már a 90-enen.
Már nem élnek, de nagyon jó volt. Főleg anyai ágon, mert hozzájuk egész nyarakat voltunk gyerekként leadva vidékre. Nagyon jó dolgunk volt, úsztunk, eveztünk, bicikliztünk, bandáztunk... mindig várt az ebéd :) Nagypapám tanított vízen közlekedni, barkácsolni. Nagymamámmal meg fiatal felnőtt koromig, mikor meghalt, igazi jóbarátnős-pótmamás, bizalmas kapcsolatom volt.
Apai ágon nagymamám anyukámmal nem volt jóban tipikus kritizálós anyósként, így keveset találkoztunk. Ő tényleg nem volt egy könnyű ember, nem annyira közvetlen, kicsit hektikus érzelmű, de azért minket szeretett, finomakat főzött, néha szép ruhákat varrt nekem, a vele ellentétben nyugis, kedves, nagy tudású nagypapámmal meg sokat sétáltunk, tanított növényeket felismerni meg rajzolni, azt szerettem. Ők még kisiskolás koromban meghaltak.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!