Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Milyen a kapcsolatod a nagyszü...

Milyen a kapcsolatod a nagyszüleiddel?

Figyelt kérdés
2022. márc. 28. 20:22
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%

Apai nagyapám nem ismertem

Apai nagyanyám, mikor 3 éves koromban meghalt apukám, kijelentette nem vagyok onnan a rokona

Anyai nagymamámmal 2009óta nem beszélek. Egy csaladi ügy 12 év bírósagra járast eredményezett.

Anyai nagypapámmal szintén nem tartottam a kapcsolatot, mert mama nem engedte a papának, inkább nyugtatózta, majd begyógyszerezte.

Nevelőapám szülei lettek így a "nagyszüleim" 4 éves koromtól.

Ott a mama 3 éve meghalt, elötte 5 évig demenciában küzdött, nem ismert már meg.

Papa 2 hónapja hunyt el. Ő is demens lett 5 éve, otthonba vonult és senkit nem fogadott látogatóba.

2022. márc. 29. 08:14
 12/21 anonim ***** válasza:
100%
Csak 1 él, semmilyen kapcsolatom nincs vele. Mikor gyerek/fiatal voltam apukámmal (az ő anyja) eljártam hozzá, de annyit nem szólt hozzám, hogy fapapucs, úgyhogy így felnőttként már nem is érdel
2022. márc. 29. 08:57
 13/21 anonim ***** válasza:
100%
Egy házban/külön háztartásban lakunk. Segítek nekik amikor kell, de csak keveset beszélgetünk - ők mindig politizálni, tanítani az életre akarnának (30 évesen), és igen csak eltérő a véleményünk sok mindenben. Szóval szeretem őket, meg elfogadom a nézeteiket, de az elfogadás csak egy oldalú, attól még szeretjük egymást.
2022. márc. 29. 10:53
 14/21 anonim ***** válasza:
88%
Anyám szüleit sosem ismertem, apám édesanyját csak gyerekkoromban láttam párszor, az apját pedig csak egyszer, felnőttként. Ebből adódóan sajnos egyetlen nagyszülővel sem volt semmilyen kapcsolatom.
2022. márc. 29. 12:17
 15/21 Metionin ***** válasza:
100%
Apai részről meghaltak mielőtt születtem, anyai részről elváltak. A mamához évente egyszer elvittek egy napra, ami abból állt, hogy a kanapén kellett ülni. Már vagy 8 éve nem láttam, régebben sem tudott mit kezdeni velem, ahogy nőttem, még úgy sem. A nagyapám 12 éves koromban jelent meg először és utoljára, azóta sem tudom, mi van vele, él-e de őszintén szólva annyira nem izgat.
2022. márc. 29. 17:59
 16/21 anonim ***** válasza:
100%

Mindkét nagyapám meghalt 13-14 éves koromban. Nem volt olyan nagyon közeli kapcsolatunk. Felnõttként tudom, hogy alkoholista volt mindkettõ, sok rosszat tettek a családjaikkal ami sajnos közvetetten rám is kihat. Nem tudok rájuk örömmel gondolni.

Egyik nagyanyám meghalt mielõtt megszülettem, a másikkal nem igazán tartjuk a kapcsolatot, van hogy 1-2 évig nem is találkozunk. Ha mégis, az is felszínes.

2022. márc. 29. 20:51
 17/21 anonim ***** válasza:
100%

Apai nagypapa születésem előtt pár évvel meghalt. Nagymama pedig olyan súlyos demens volt, hogy 7 éves koromig azt sem tudtam, hogy létezik, csak a temetése álltal.

Anyai öreganyám világ életünkben le se szart, neki csak a fiú onokák voltak az isten. Az utolsó kb 10 évben már nem beszéltem vele, és örültem mikor feldobta a pacskert.

Anyám szarházi apja még él, de életemben talán 3 szót váltottunk, még annyit se. Szóval tudom, hogy ki az a fsz aki a világra nemzette anyámat, és ki az aki soha a büdös életemben nem volt kíváncsi ránk. Gyakorlatilag egy full idegen ember.

2022. márc. 29. 20:51
 18/21 anonim ***** válasza:
100%
Apai nagymamám 4 hónapos koromban halt meg, nagyapám 11 éves koromban. Nagymamára szeretettel gondolok, apa sokat mesél róla, nagypapát szerettem, jó kapcsolatunk volt. Anyai nagyszüleimmel szoros kapcsolatban voltunk, mindennap láttuk egymást nagyapa 4 hónapja halt meg mama pedig egy éve és 1 hónapja:( nagyon szeretem mind a négyet. 24 éves vagyok.
2022. márc. 29. 21:34
 19/21 anonim válasza:
100%

Apai nagyanyàm még születésem előtt meghalt ,nem ismertem.

Apai nagyapám 150 km re lakik de jó a kapcsolatunk.Nagyobb ünnepekkor talalkozunk azonkivul telefonon tartjuk a kapcsolatot.

Anyai nagyapám 6 éve meghalt de elotte jo volt a kapcsolatunk hetvegente talalkoztunk.

Anyai nagyanyàmmal nagyon jó a kapcsolatunk amikor van egy kis szabadidom felhivom vagy felmegyek egy kicsit.

2022. márc. 29. 23:52
 20/21 anonim ***** válasza:
100%

Apai nagymama: szerettem nagyon, ott nyaraltam sokat. Sokat mesélt a nehéz tanyasi gyerekkoráról. Sokat sütöttünk sütiket, tőle tanultam meg minden ilyet. Halááig siratta a szerelmét, akihez nem mehetett hozzá sajnos. Tatával nem jöttek ki jól, sokat veszekedtek időskorukban is.

Apai nagyapám: hozzá lassan senki sem jár, mert mióta mama meghalt, mindenkire azt mondja, ellopják a pénzét.

Anyai nagyszülők: mamával nem tartom a kapcsolatot, beszólogat, főleg a hajamra, számomra durva megjegyzéseket tesz. Anyai nagyapám meghalt 2004-ben. Vele semleges volt.

2022. márc. 31. 09:35
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!