Van egy 1200 db-ból álló,képeslap gyűjteményem. A nagyszüleim el akarják adatni velem, hogy aztán elszedhessék a pénzt. Mivel velük élek, veszélyben érzem a gyűjteményemet. Mit tehetek?
Mivel,nehéz anyagi körülmények között élünk, nagyon be kell osztani minden fillért, ezért ők az én gyűjteményemben látják a nagyobb összeget..amiből tataroztathatnák a házat, amiből persze unokaként semmit sem kapnék(semmit nem örökölnék). Eleinte nem volt gond, amikor csak egy-két darab volt, de hogy kinőtte magát, már számolgatják magukban,hogy mennyit érhet. (Ha meg semmit, akkor ne gyűjtsem,vagy dobjam ki).
Mit tehetek, hogyan lehetne egy ekkora gyűjteményt biztonságban tudnom?
Miért nem költözöl anyádhoz külföldre, miért az amúgy is szegénységben élő nagyszülőknek kell téged is eltartania?
Kicsit azért életszerűtlen hogy neked küldözget pénzt a képeslapokra, de arra nem küld pénzt a nagyszüleidnek, hogy ruházzanak, etessenek, satöbbi.
Ha valóban történelmi lapok, akkor arra bármelyik múzeum lecsapna, én elsősorban a fővárosban, Budapesten próbálkoznék, nem kisebb településeken.
A kérdés, amire mindenképpen számíts: honnan van, kitől, hogyan került hozzád?
Az,hogy a kérdező hogyan került a nagyszüleihez,és miért,addig nem tudjuk,amíg ezt saját maga le nem írja. Lehet itt szidni őt is meg az anyját is,de felesleges. Nem tudjuk a hátteret.
Az pedig nekem meg sem fordulna a fejemben,hogy a gyerekem,(nekem még nincs unokám) zsebpénzére rárakjam a kezem,bérmennyire is szegények lennénk.
28, gondolom inkább néznéd hogy éhes a gyerek, vagy szakadt cipőben jár.
Nem tudhatod hogy mit tennél szélsőséges helyzetben.
Nyilván, ha annyit érne, hogy felújítani lehet az árából, akkor azt megvenni sem zsebpénzből lehetett volna.
Innentől kezdve tárgytalan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!