Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Van egy 1200 db-ból álló,képes...

Van egy 1200 db-ból álló,képeslap gyűjteményem. A nagyszüleim el akarják adatni velem, hogy aztán elszedhessék a pénzt. Mivel velük élek, veszélyben érzem a gyűjteményemet. Mit tehetek?

Figyelt kérdés

Mivel,nehéz anyagi körülmények között élünk, nagyon be kell osztani minden fillért, ezért ők az én gyűjteményemben látják a nagyobb összeget..amiből tataroztathatnák a házat, amiből persze unokaként semmit sem kapnék(semmit nem örökölnék). Eleinte nem volt gond, amikor csak egy-két darab volt, de hogy kinőtte magát, már számolgatják magukban,hogy mennyit érhet. (Ha meg semmit, akkor ne gyűjtsem,vagy dobjam ki).

Mit tehetek, hogyan lehetne egy ekkora gyűjteményt biztonságban tudnom?

2022. márc. 25. 09:01
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
87%
#8: Becsültesd fel egy aukciós házban.
2022. márc. 25. 09:40
 12/33 A kérdező kommentje:
Valamint a mai napig gyarapítom, amikor csak tudom.
2022. márc. 25. 09:41
 13/33 A kérdező kommentje:
És ott nem fognak elküldeni,azzal hogy nekik nincs akkora kapacitásuk,hogy ennyi képpel foglalkozzanak?
2022. márc. 25. 09:42
 14/33 anonim ***** válasza:
100%
Több aukciósház foglalkozik képeslapokkal (bedo.hu, hodobay.hu, darabanth.hu) és az ő honlapjukon esetenként megtalálni a már lefutott aukcióknál a kikiáltási árakat. Ha számítógépen katalogizálod a te gyűjteményed darabjait, akkor ezekkel összehasonlítva nagyjából fel tudod mérni, hogy mennyit ér a te saját gyűjteményed. Erősen kétlem azonban, hogy ebből kijönne egy ház tatarozási költsége.
2022. márc. 25. 09:49
 15/33 anonim ***** válasza:
27%

Mondjuk nem azért, de ha tényleg ennyire szegények vagytok, akkor nem kéne minden pénzedet ebbe ölni. Inkább tegyél félre, hogy minél hamarabb saját lábra állhass.

Meg ne mutogasd. Gondolj bele milyen érzés a nagyszüleidnek, hogy ők nekik ki kell számolni minden fillért, te meg tízezreket költesz "papírdarabokra". Nekem is van egy nagyobb gyűjteményem, de basszus ha a nagyszüleimnek nem telne ételre (pláne hogy amúgy el is tartják a s_eggemet), elsüllyednék a föld alá, ha inkább magamnak vennék egy kétszázadik "haszontalan vackot" (ami csak nekem érdekes), mint hogy nekik adjam a pénz.

2022. márc. 25. 09:52
 16/33 anonim ***** válasza:
77%
Ezt most nem értem.... Nehéz anyagi körülmények között éltek, filléres gondok vannak, de neked tízezreid vannak zsebpénzként képeslapokra???
2022. márc. 25. 09:53
 17/33 A kérdező kommentje:
És abba nem gondoltok bele,hogy anyám esetleg külföldön él,vagy mondjuk elmegyek dolgozni iskola mellett,hogy legyen rávalóm? Az,hogy az alkalmakra, születésnapokra kapott pénzemet mire költöm, senkinek semmi köze hozzá.
2022. márc. 25. 10:02
 18/33 anonim ***** válasza:
36%
Fontossági sorrend megvan
2022. márc. 25. 10:03
 19/33 anonim ***** válasza:
85%
Van fontossági sorrend.... Ne legyen semmije mert kell egy putrira ami soha nem lesz az övé. Anyukadhoz nem tudsz kimenni?
2022. márc. 25. 10:06
 20/33 A kérdező kommentje:
Ha végzek itthon a sulival, hozzá szeretnék majd kimenni. Tanulom a németet is, hogy boldogulni tudjak majd,és ne kelljen teljes mértékbe rá támaszkodnom.
2022. márc. 25. 10:08
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!