Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Milyen érzés nagyinak lenni?

Milyen érzés nagyinak lenni?

Figyelt kérdés
Mielőtt megszülettek a kisfiaim, nyilván nem tudtam milyen érzés anyukának lenni. De azóta anyukám és anyósom is nagyik lettek. Mennyivel másabb érzés? Nyilván nincs rajtuk annyi felelősség, de bennük lehet az elmúlás érzése? Azt látom, hogy nagyon szeretik az unokákat, de bennük lehet az az érzés is, hogy az ő idejük lejárt?
2022. febr. 22. 20:48
 1/9 anonim ***** válasza:
96%
Nem tudom más hogy éli meg, szerintem az unokák megfiatalítják az embert. Megint van kivel mókázni szaladgálni, mesélni, és olyan dolgokon gondolkodik az ember amit már észre se venne amúgy. Újra rá lehet csodálkozni a világra ha unokád van. Persze biztos van akinek ez annyit jelent hogy hú de öreg vagyok.
2022. febr. 22. 21:08
 2/9 anonim ***** válasza:
37%
Persze, mindenki bogozza a kötelet.
2022. febr. 22. 21:59
 3/9 anonim ***** válasza:
83%
Nagyapának lenni is nagyon jó érzés. És nem az elmúlás érzése van jelen, hanem valami egészen más, az, hogy nem nyomtalanul múlik el az ember.
2022. febr. 22. 22:07
 4/9 anonim ***** válasza:
15%

3!

Az régen rossz,ha az unoka azt hozza, hogy nem múlsz el nyomtalanul. Akkor a gyerekednél nem érezted ezt?

Meg amúgy tök mindegy szerintem, hogy ki hány gyereket csinál, hány unokája lesz, azok az emberek is meghalnak, és úgyse marad semmi nyomunk. 2 Generáció után a kutya se emlékszik ránk.

2022. febr. 22. 22:09
 5/9 anonim ***** válasza:
90%
Már miért lenne rossz? Szerintem gyönyörű dolog. Csak nem éretted miről beszélt a hármas, de gondolom elég fiatal vagy még.
2022. febr. 22. 22:15
 6/9 anonim ***** válasza:
72%
Anyukám azt mondja, ő azt érzi, hogy most kezdődik csak a java. 2 év múlva nyugdíj, van bőven félretett pénz, saját ház + nyaraló, és már 2 unoka, és tervben még 2. Ő úgy érzi, neki már csak a könnyű, szép dolgok jutnak az életben. Ez így is van :)
2022. febr. 22. 22:20
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy lehet valaki nagymama akár 40 évesen is.
2022. febr. 22. 23:39
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Attól függ, mert ismerek olyanokat, akiknek mindene az unoka, és hozzák-viszik, csomó program, imádják.

Meg ismerek olyat is, aki felnevelt 4 gyereket tisztességgel, kitaníttatta őket, és éppen ezért idős korára nyugodtan akar élni, anélkül, hogy unokázna.

Szereti az unokáit, de csak ritkán látja őket, mert még x év gyerekezés meg földön csúszás helyett kirándul, külföldre utazik... ÉL, miután 20+ évet a saját gyerekeivel foglalkozott.

2022. febr. 23. 08:15
 9/9 anonim ***** válasza:
89%

Engem nem ráz meg az öregedésem, az elmúlást is helyén kezelem, így azt az unokákkal sem kötöm össze, nélkülük is ugyanígy öregednék.

Csak valahogy az unokákon mérve jobban rohan az idő, mint annak idején szülőként. Az unoka szinte tegnap született, mégis mára 15 éves lett egy szempillantás alatt.

2022. febr. 23. 09:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!