Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Szerintetek ilyenkor is...

Szerintetek ilyenkor is köteles vagyok ápolni az anyámat?

Figyelt kérdés

Anyám krónikus beteg több minden miatt is, eddig kis segítséggel ellátta magát. Most elesett, műteni kellett. Sajnos a kapcsolatunk nagyon nehéz, éveken keresztül, gyakorlatilag egész gyermekkoromban bántalmazott érzelmileg ( gyakori devalvalas, megalázás mások előtt is) és fizikailag is ( düh rohamok, amikor nekem esett, ütött ilyenkor). A hangulata mindig is durván hullámzó volt, nem lehetett kiszámítani, hogy a jó periódusokat mikor váltja fel a rossz. Most a balesete után próbáltam neki segíteni, amennyire 2 kisgyermek és teljes munkaidő mellett az időm engedi. A válasz szintén gyakori düh roham, megalázás mások előtt, folyamatos becsmérlés. Ha ilyenkor ellenkezek, annál rosszabb, mert úgy felhúzza magát, hogy kiugrik a vérnyomása és rosszul lesz.

Most engedik lassan haza a kórházból, amire konstatálta, hogy én úgysem örülök ennek…

Nagyon félek ág elkövetkezendő időszaktól, minden porcikám tiltakozik ellene. Felajánlotta

, hogy fizetek ápolónőt, de nekem az állandó járkálásra hozzá nincs időm a gyerekek és a napi 8-9 órás munka mellett. Ha normális lenne, nem lenne kérdés, hogy magunkhoz vennénk, de így nem szeretném, mert tönkre teszi a családot. Nagyon ki vagyok borulva, sokat sírok, emellett folyamatos bűntudatom van. Mit tegyek szerintetek?

2021. dec. 23. 13:16
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
47%
Akkor valami köztes megoldás kéne.
2021. dec. 23. 20:10
 22/25 anonim ***** válasza:
89%
Ezzel csak magadat fogod tonkretenni es a halala utan lesz csak igazan buntudatod, pedig nem kene, hogy legyen. En kicsit karakanabb vagyok szerintem, mint te, en hagynam, oldja meg maga, ha ugysem kapsz koszonomot sem, hanem meg a segitsegert is csak a megalaztatast... Bar en mar nagyon reg megszakitottam volna vele a kapcsolatot.
2021. dec. 23. 21:47
 23/25 anonim ***** válasza:
76%

Sose vagy köteles ápolni anyádat.

Amúgy egy ilyen "anyába" én inkább csak belérúgnék párszor. Megérdemelné.

2021. dec. 24. 00:02
 24/25 Skorpió87 ***** válasza:
53%
Tesód segít? Szerintem ez lenne akár a jó ötlet még, ha nincs gyereke...Mégis nem Neked kellene nagyobbat szívnod. De nagyon fájdalmas ez, hogy még ebben a kiszolgáltatott helyzetben is zsörtölődik...Sajnos másnak sem lesz ehhez türelme, ha csak nem kerül be otthonba...
2021. dec. 24. 13:48
 25/25 anonim ***** válasza:
0%
A való életben hol vannak az ilyen szàjkaratésok? Ez nem karakansag kérdése, mindenki ápolja az anyját, ha kell.
2022. ápr. 13. 07:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!