Kinek a dolga? Az unokának a dolga ápolni a nagy szülőt? Vagy a nagyszülő gyerekének lenne a dolga?
Figyelt kérdés
2021. dec. 8. 10:14
11/44 anonim válasza:
Annak, aki meg tudja oldani. Eszembe nem jutna lógatni a lábam, ha van lehetőségem segíteni, csak azért, mert nem a gyereke, hanem az unokája vagyok.
12/44 A kérdező kommentje:
Segítek neki. Amikor nincs otthon apám minden könnyebb (minden mozdulatomba beleköt) De 10-es tudod milyen az amikor van egy beteg aki alig tud megmozdulni és laktok 1 házban 5-en és senki nem segít? Ha kérem hogy segítsenek még nekik állfeljebb.. Kell egy pohár víz neki ahelyett hogy adnának neki vizet szólnak nekem hogy vigyek már neki..
2021. dec. 8. 10:44
13/44 anonim válasza:
Kérdező, el tudnád nézni, hogy szomjazik, csak azért, mert nem a gyereke vagy és senki nem segít?
Ha igen, akkor ne segíts. Ha nem, akkor meg a kérdés megoldva.
14/44 anonim válasza:
Tehát az a kérdésed, hogy a te dolgod gondoskodni a nagyszülőről, akkor is ha más ba.szik ellátni? Én nem a jogon gondolkodtam, hanem elláttam a nagyimat, hogy ne maradjon magára.
15/44 A kérdező kommentje:
Sír mert épp fáj valamilye, én pont el mentem hívnak mennyek haza mert sír a mama, otthon vannak, miért nem kérdezik meg mi a baj, mi fáj, szükséges e orvos? Am nem nálam fiatalabbakról van szó.. jóval idősebbek.
2021. dec. 8. 10:46
16/44 anonim válasza:
Akkor talán szólj rájuk a gyakorin panaszkodás helyett. És könyörgöm, meNJek, nem mennyek, az mást jelent.
17/44 A kérdező kommentje:
van itt olyan aki csinált ilyesmit? ő mit gondol?
2021. dec. 8. 10:59
18/44 A kérdező kommentje:
14es én is elvállaltam, mert azt mondta az orvos hogy majd ha jobban lesz tud önellátó lenni..
2021. dec. 8. 11:01
19/44 anonim válasza:
Itt vagyok aranyom, szépen le is lettem pontozva. Te meg beszélj a családoddal, ahelyett hogy itt panaszkodsz. Ne azon agyalj hogy te is cserbenhagyod az öreget.
20/44 anonymousreview60 válasza:
Elsősorban a gyerek feladata a segítés, nem az unokáé. Ezt módosíthatja, ha a gyerek 3 műszakos stb. és ha az unokának feleannyi a dolga stb. De az unokának is kellhet tanulni van/kell legyen magánélete. Ekkor neki meg kell szoknia, hogy nemet mond, és a feladatot a gyerekre hárítja. A gyereknek is meg kell szoknia a több segítséget. A nagymamának is meg kell szoknia, hogy ha nincs ott az unoka, nem sír utána, hanem mástól kér/követel jogosan segítséget.
Sajnos kérdező ez csak harccal megy, amit más nem tud megvívni helyetted.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!