Nem kíváncsi az unokájára?
Csak az anyukám van, sajnos más rokonunk nincs. Amikor megszületett a kislányunk, akkor megnézte. Utána 1 hónapos korában jött, majd 6 hónaposan mi mentünk hozzá. Már 2,5 éves a kislány, de azóta semmi, még csak nem is kérdez róla.
Közel lakunk egymáshoz, még gyalog is 20 perc, busszal 10. Fiatalos, egészséges, idén volt 50 éves. Heti 3 napot dolgozik 4 órában. Szabadidejében keresztrejtvényezik, olvas, sorozatot néz, takarít. Panaszkodik sokszor, hogy unatkozik, de ha átmennénk vagy áthívom, akkor "jaj, most nem jó". Nem gondolnám, hogy nem nagymamának való, mert imádja a gyerekeket. Ezért nem értem mi a baj, ha kérdezem, akkor hárít, hogy nincs semmi, csak nem ér rá. Férjemet nem kedveli, bár mindig úgy tett, hogy ez ne látszódjon. De ha nincs itthon a párom, akkor se jön.
Nálatok is van ilyen probléma? Miért van ez? Annyira rossz érzés, hogy nem érdekli az unokája. :(
Erre a kérdésre is hárít, hogy nem érdekel az unokád? Hogy ez nem is igaz, Ő szereti.
Pedig a kislányunk rám hasonlít, anyukám is megmondta, amikor először látta, hogy teljesen olyan mint én kicsiben.
Próbálom elfogadni, de nehéz.
Délelőtt olvastam ezt a kérdést, és azonnal arra gondoltam, hogy biztos a férjedet utálja. Szomorú viszont, hogy nem tud elvonatkoztatni és az unoka sem érdekli.
Aztán egész nap ezen kattogtam, mert az én gyerekemre sem volt eddig különösebben kíváncsi az apósom, ami a férjemnek elég rosszul is esik. Eddig erre nem is gondoltam, hogy esetleg engem nem bír annyira, hogy a gyerek sem érdekli. Nem biztos, azért ő látja sűrűbben, de lefogadom, hogy még sosem érdeklődött felőle (igaz még pici, csecsemő). Azt is tagadják anyóssal, hogy rá hasonlít...
Nagymamaként válaszolok. Sokat voltam, első szóra utaztam vigyázni az unokákra, napokig. Megkaptam: Azért nem esznek, mert teletömtem őket édességgel....5 perccel fürdettem őket hamarabb....hol voltam már megint, mikor szétszedték a játékokat?
Egy nagymama nem vonul ki önként az unokák életéből. Tudom, a szülőknek vannak elveik. A nagyinak meg korlátai. Fizikai, erkölcsi, bármilyen.
Megkellene egyszer úgy kettesben, nyugodtan beszélnetek. Bántás nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!