Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Nem kíváncsi az unokájára?

Nem kíváncsi az unokájára?

Figyelt kérdés

Csak az anyukám van, sajnos más rokonunk nincs. Amikor megszületett a kislányunk, akkor megnézte. Utána 1 hónapos korában jött, majd 6 hónaposan mi mentünk hozzá. Már 2,5 éves a kislány, de azóta semmi, még csak nem is kérdez róla.

Közel lakunk egymáshoz, még gyalog is 20 perc, busszal 10. Fiatalos, egészséges, idén volt 50 éves. Heti 3 napot dolgozik 4 órában. Szabadidejében keresztrejtvényezik, olvas, sorozatot néz, takarít. Panaszkodik sokszor, hogy unatkozik, de ha átmennénk vagy áthívom, akkor "jaj, most nem jó". Nem gondolnám, hogy nem nagymamának való, mert imádja a gyerekeket. Ezért nem értem mi a baj, ha kérdezem, akkor hárít, hogy nincs semmi, csak nem ér rá. Férjemet nem kedveli, bár mindig úgy tett, hogy ez ne látszódjon. De ha nincs itthon a párom, akkor se jön.

Nálatok is van ilyen probléma? Miért van ez? Annyira rossz érzés, hogy nem érdekli az unokája. :(

2021. dec. 2. 14:11
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
37%
"Mert mondjuk a lánya szülte, félig a lányáé is?" És? Akkor kötelező szeretni?
2021. dec. 2. 15:27
 12/20 anonim ***** válasza:
75%
Nem kötelező senkit sem. De valahogy akkor sem ok, hogy a saját unokáját azért utálja, mert az apját utálja.
2021. dec. 2. 15:33
 13/20 A kérdező kommentje:

Erre a kérdésre is hárít, hogy nem érdekel az unokád? Hogy ez nem is igaz, Ő szereti.

Pedig a kislányunk rám hasonlít, anyukám is megmondta, amikor először látta, hogy teljesen olyan mint én kicsiben.

Próbálom elfogadni, de nehéz.

2021. dec. 2. 15:40
 14/20 anonim ***** válasza:
83%
Kérdező, ha anyád arra nem képes, hogy legalább az unokája miatt félretegye a férjed iránti nem tetszését, ne erőltesd egyáltalán a kapcsolattartást sem, nem,hogy az unokázást. Legalábbis én nagyon nem erőltetném, ha 2,5 év alatt 3 alkalmat is ilyen nehezen lehetett összehozni. Bár ez meg én vagyok.
2021. dec. 2. 15:42
 15/20 anonim ***** válasza:
100%
Nem hiszem el, hogy két éve nem latta a gyereket, miközben 20 percre lakik, és neked elég kifogásnak az, hogy jaj most nem jó. Legközelebb adj ultimátumot. Érdekel a családom vagy nem? Ha nem, akkor ne erőlködjünk, nincs kapcsolattartás és kész. Könnyebb lenne neked egy ilyen tiszta helyzet, mint így kétsegek közt vergődni. Anyád meg tudja, hogy bármit megtehet veled.
2021. dec. 2. 20:08
 16/20 anonim ***** válasza:
lehet megbánja majd a dolgot.
2021. dec. 2. 21:46
 17/20 anonim ***** válasza:
100%
16-os: Az meg már a kérdező anyjának a baja, nem a kérdezőé, nem a férjéé, de a gyereké meg végképp nem.
2021. dec. 2. 22:12
 18/20 anonim ***** válasza:
100%

Délelőtt olvastam ezt a kérdést, és azonnal arra gondoltam, hogy biztos a férjedet utálja. Szomorú viszont, hogy nem tud elvonatkoztatni és az unoka sem érdekli.

Aztán egész nap ezen kattogtam, mert az én gyerekemre sem volt eddig különösebben kíváncsi az apósom, ami a férjemnek elég rosszul is esik. Eddig erre nem is gondoltam, hogy esetleg engem nem bír annyira, hogy a gyerek sem érdekli. Nem biztos, azért ő látja sűrűbben, de lefogadom, hogy még sosem érdeklődött felőle (igaz még pici, csecsemő). Azt is tagadják anyóssal, hogy rá hasonlít...

2021. dec. 2. 23:38
 19/20 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, 8 éve vagyok a férjemmel, de az "anyósom" annyira utálja a tényt, hogy a férjemnek párja van, hogy soha nem volt hajlandó velem találkozni. Másfél éves a gyerekünk, de nem hatotta meg, őt se látta még soha. A kamuduma viszont megy, a férjem a hibás természetesen, jaaaj, hát ő naaagyon szeretne minket megismerni, de hát a férjem nem képes megszervezni. Mikor a férjem bárhogy megszervezné a találkozást, akkor viszont sose jó valami, a helyszín, az időpont, de volt már olyan is, hogy most azért nem jó, mert nincs vágva-festve a haja... elengedtem. Már nem érdekel. Nem is akarom megismerni. A férjem megy hozzájuk, ha ráér, persze megy a hiszti, hogy ritkán megy, ezzel is nyomasztja de szegény nem képes megszakítani a kapcsolatot. Pedig jót tenne neki. 20 percre laknak amúgy ők is, idősek, 75+, pénzzel is támogatja őket.
2021. dec. 3. 07:51
 20/20 anonim ***** válasza:
100%

Nagymamaként válaszolok. Sokat voltam, első szóra utaztam vigyázni az unokákra, napokig. Megkaptam: Azért nem esznek, mert teletömtem őket édességgel....5 perccel fürdettem őket hamarabb....hol voltam már megint, mikor szétszedték a játékokat?

Egy nagymama nem vonul ki önként az unokák életéből. Tudom, a szülőknek vannak elveik. A nagyinak meg korlátai. Fizikai, erkölcsi, bármilyen.

Megkellene egyszer úgy kettesben, nyugodtan beszélnetek. Bántás nélkül.

2021. dec. 5. 13:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!