Nem kíváncsi az unokájára?
Csak az anyukám van, sajnos más rokonunk nincs. Amikor megszületett a kislányunk, akkor megnézte. Utána 1 hónapos korában jött, majd 6 hónaposan mi mentünk hozzá. Már 2,5 éves a kislány, de azóta semmi, még csak nem is kérdez róla.
Közel lakunk egymáshoz, még gyalog is 20 perc, busszal 10. Fiatalos, egészséges, idén volt 50 éves. Heti 3 napot dolgozik 4 órában. Szabadidejében keresztrejtvényezik, olvas, sorozatot néz, takarít. Panaszkodik sokszor, hogy unatkozik, de ha átmennénk vagy áthívom, akkor "jaj, most nem jó". Nem gondolnám, hogy nem nagymamának való, mert imádja a gyerekeket. Ezért nem értem mi a baj, ha kérdezem, akkor hárít, hogy nincs semmi, csak nem ér rá. Férjemet nem kedveli, bár mindig úgy tett, hogy ez ne látszódjon. De ha nincs itthon a párom, akkor se jön.
Nálatok is van ilyen probléma? Miért van ez? Annyira rossz érzés, hogy nem érdekli az unokája. :(
Nálunk anyós ilyen.
Mikor nemtem szülni, kifejezetten megkértem mindenkit, hogy a kórházban hagyjanak pihenni, majd otthon találkozunk. Anyóson kívül ezt mindenki megértette. Akkor látta a fiunkat. Utána nem is írt, nem is keresett minket. Konkrétan azt sem tudta mi van a gyerekkel, akkor 1x látta 10percre. De ha férjem vagy én kiraktunk rola képet a facebookon, osztogatta meg, hogy kisunokám igy meg úgy szeretlek. Ez ment ugy 2-3hónapig. Addig 1x nem kérdezte meg mi van a gyerekkel.
Beállítottam, amit kiteszünk képeket ne is lássa. Azert ne osztogassa meg, hogy az ismerőseinek villogjon a fiunkkal.
Mikor fél éves volt a gyerek, akkor látta legközelebb újra. Eljött, ittvolt egy fél órát.
Majd mikor 11honapos volt a fiunk, akkor volt az esküvőnk. Ugy volt, 2 tanu+ a párjaik lesznek ott és ennyi.
Anyós persze beállított. Majd jelenetet rendezett, mert ő akarta fogni a gyereket, de az sírt a kezében (akkor látta 3.szor), igy kivettem a kezéből. Azota 2 és fél éves a fiunk, 2 honapos a lányunk. Anyóst meg nem láttuk az esküvő óta.
"Nem gondolnám, hogy nem nagymamának való, mert imádja a gyerekeket."
Ne haragudj, de ezt így első blikkre nehéz elhinni. Ha imádja a gyerekeket, akkor abszurd, hogy pont arra a gyerekre ne legyen kíváncsi, aki "vér a véréből" ugyebár. Ne magyarázza már meg, hogy 2,5 év alatt nem ért rá 3-nál többször, pláne, ha még hangoztatja is olykor, hogy unatkozik. Valami itt nem klappol, de ezt belőle kéne kiszedni.
"Férjemet nem kedveli, bár mindig úgy tett, hogy ez ne látszódjon."
Szerintem a "nem kedveli" ide kevés. Valószínűleg utálja és emiatt a gyereket sem tudja szeretni, aki talán még hasonlít is az apjára.
4. Van ilyen. Amikor annyira utálja a gyereke párját, hogy az unokát sem kedveli. Nekem a nagyanyám volt ilyen. Engem a nővéreimmel nem kedvelt az apánk miatt. A bátyánkat
mondjuk imádta (ő 14 évvel idősebb nálam). Ő volt a jó gyerek, mi meg a sz.rok hárman, mert kedvenc lányát nem hordozta az apánk a tenyerén, meg mi tehettünk ugye arról, hogy felelőtlenül vállalt minket egy link alakra, így rászakadt minden. Az unokatestvérek, 1-et leszámítva, akit szintén nem annyira kedvelt, de még mindig jobban, mint minket, voltak a jók, a tökéletesek...
Nem hogy nem kedveli a férjedet, szerintem egyenes gyűlöli! És ezáltal az unokát is.
Sajnálom!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!