Másnál is van, akinek a pincéről elsősorban a nagypapája jut eszébe?
Az én nagyapám is bort erjesztett a pincében :). Igen, eszembe szokott jutni róla. Rajta kívül mindenki csak almáért és krumpliért járt le.
Csak felnőttként döbbentem rá a saját és mások családi történeteit hallgatva, hogy a nagyszüleim generációjában (és onnan fölfelé is) kb. az összes férfi úgy volt alkoholista, mintha kötelező lett volna. Tulajdonképpen elkeserítő. Azóta a népmesékben is feltűnik, hogy állandóan csak bort isznak... :D
Örülök, hogy már nem azt a világot éljük.
Igen.
Nagyapámnak volt szőlője, borospincéje. Díjakat is nyert a boraival. Sajnos miután megörököltük, a napi munka és család mellett se szüleimnek, se nekem nem volt időm, energiám a szőlővel foglalkozni, így el kellett adni. De ha a helyre gondolok, sokszor eszembe jut nagyapám.
De otthon is volt pincénk. Nem borospince, csak a ház alatti helyiség. Faterom sokszor barkácsolgatott. Értelem szerűen nem a nappali közepén állt neki fúrni, faragni, flexelni. Téli hideg időben az udvar, garázs hideg volt. A pincében viszont nem és ott senkit nem zavart ez a tevékenysége. Meleg is volt, hiszen ott volt a kazán.
"Örülök, hogy már nem azt a világot éljük." xd.
Mondod ezt 1 millió+ alkoholista országában. Tényleg nincs így.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!