Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Miért ilyen szemét öreganyám?

Miért ilyen szemét öreganyám?

Figyelt kérdés

4-en vagyunk, félárvàk, édesapák kiskorunkban elhunyt. Nagyapám küld nekünk azóta havi 200 ezret (óriási cége van, évi több 10 milliós bevétel), és állandóan beszólogat nekünk öreganyàm, a 12 éves tesómnak is, hogy minek kapjuk.

19 évesen kaptam egy lakást, igaz nem az én nevemre. Öreganyám köszönni sem köszönt az első találkozáunk után mikor megkaptam, csak nézett rám undorító arckifejezéssel.

Azóta állandóan beszólogat, hogy óóó az Anna lakásába tuti felmegy az "embere", ó "olyat" ott nem lehet csinálni, ha magáénak akarja tudni azt a lakást.

Legutóbb a tesómmal üzent nekem, mert az én telefonomon már le van tiltva, hogy ha öregapám már nem lesz el fog zavarni onnan.

Eddig öregapám küldött nekem havi 50-60 ezret. Legutóbb ignoráltam teljesen ezt a fatuskót, erre most addig szekálta öregapámat, hogy már nem hozza a pénzem.

Ti hogyan kezelnétek a helyzetet? Mit tennének a helyemben? Beolvasnátok neki?

Köszi előre is a segítséget, és ha végig olvastad! :)

20/L

2021. okt. 23. 10:23
1 2 3 4
 1/32 anonim ***** válasza:
91%
Kénytelen vagy jópofizni nekik,ha akarod az anyagi részét. Sajna ez van.
2021. okt. 23. 10:27
 2/32 anonim ***** válasza:
90%
ha kell a pénz, hízelegned lesz érte muszáj.
2021. okt. 23. 10:47
 3/32 anonim ***** válasza:
84%

óriási cége van, évi több 10 milliós bevétel

Óriási cégben nyilván vannak alkalmazottak, csak egy minimálbéres alkalmazott bérköltsége több, mint 2 millió. Úgyhogy a több 10 milliós bevétel csak neked tűnik soknak.

2021. okt. 23. 10:54
 4/32 anonim ***** válasza:
87%

Először is, ilyen bevételű cég a vicc kategória, aprópénz. A havi 200 ezres alamizsnája is, ha már ilyen "menő" cége van. A szomszédom cége évente termel majd 1 milliárd Ft-ot, na az már komoly.

Ha meg kell a pénz, behúzod füledet-farkadat és tűrsz, vagy elmész dolgozni, hogy ne függj anyagilag.

2021. okt. 23. 10:58
 5/32 anonim ***** válasza:
79%
Nézd az hogy nagyapád egyáltalán bármít is nyújt nem kötelessêge. (Tehát részédről ez a kifejezés elég durva- a te pénzed)Csak egy szép gesztus feléd felétek.A mama valamiért oror rád az biztos.A lakás végül is kié? Próbáj meg a mamádhoz igazodni jobban.Probáld meg azt is elfogadni egy támogatás csak adható de nem kötelező.
2021. okt. 23. 11:06
 6/32 anonim ***** válasza:
72%

" már nem hozza a pénzem. "

A Te pénzed? :D

Mit tettél érte, hogy a Te pénzed?

Tanulj meg egyedül helyt állni az életben. Dolgozz meg a pénzért, és akkor majd mondhatod, hogy "az én pénzem."

Akármennyire gazdag a nagyapád, egy részt igaza van nagy anyádnak.

Ha nem tanulod meg, hogy a pénzért meg kell dolgozni, garantálom, hogy soha nem fogsz talpon maradni.

2021. okt. 23. 11:11
 7/32 anonim ***** válasza:
59%
Én is azon akadtam ki hogy a te pénzed. Nekem is jó móduak voltak a nagyszüleim ,de már csak elvből nem fogadtam el tőlük pénzt sohasem. Mert később az lett volna ,hogy mert ők segítettek meg stb. Magam értem el mindent. És így tényleg azt mondhatom ,hogy az enyém. A lakás sem lesz a tied sosem. Mi lesz ha meghal a papa,lesz hova menned? Mert nem lesz pénzed. Gyerek vagy még nagyon. Pedig már 20évesen lehetne annyi eszed,hogy tud értékelni a dolgokat és tud hogy csak magadra számíthatsz és csak az a tied amiért te dolgozol meg.
2021. okt. 23. 11:17
 8/32 anonim ***** válasza:
29%
7- nem csak az az övé, amiért megdolgozik. Hanem az is amit örököl, amit neki ajándékoznak.
2021. okt. 23. 11:22
 9/32 anonim ***** válasza:
12%
Akkor te máskép gondolkozzol a dolgokról mimt én. Nemvagyunk egyformák. Én igazán azt tekintem magaménak amiért én dolgoztam meg.
2021. okt. 23. 11:25
 10/32 anonim ***** válasza:
20%
9- a jog is ugy gondolja, ahogy én
2021. okt. 23. 11:28
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!