Mamám meghalt 8 éve kellene venni neki valami virágot a születésnapjára??
Nem kell! Egy embernek addig kell megadni a lehető legtöbb szeretetet, amíg él! Addig kell vele foglalkozni, törődni vele, amíg köztünk van!
Sosem értettem, mi értelme milliókat költeni egy sírra, hogy csilli - villi legyen...
Persze, sok család egyfajta képmutatásként költ ennyit az elhunyt családtagja síremlékére, hogy lássa mindenki, aki a temetőben jár, milyen jól megy a családnak...
Van a másik fele, aki az elhunyttal rosszban volt élete folyamán, nem beszéltek vele eleget, vagy netalán gonoszul bántak vele, és a drága sírral akarják a lelkiismeretüket - és a bűntudatukat enyhíteni...
Nálunk szinte mindenki egyszerű legolcsóbb urnasírba lett temetve, amibe ültettünk virágokat. Ennyi bőven elég!
Sosem vittem. Megemlékezek rájuk mikor eszembe jutnak, de nem csak a szülinapjukon. Nem hinném hogy azt szeretnék, hogy a pénzemet virágra költsem... Én legalábbis nem szeretném - most se szeretek virágot kapni, mert csak drága, pár napig szép, utána nézem ahogy haldoklik... csak pénzkidobás.
De az a fontos, hogy te mit szeretnél. Ha te szeretnél, akkor vigyél. Ha nem, akkor gyújts meg egy gyertyát és gondolj rá.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!