Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Hazudjunk ebben az esetben?

Hazudjunk ebben az esetben?

Figyelt kérdés

Párom nagyszülei teljesen bele vannak őrülve abba, hogy én és párom még nem oltottunk. Pár hete ordibálva hívta fel mamája páromat, hogy menjünk oltassunk... Párom szüleit is zaklatja, hogy mondják nekünk, hogy oltassunk és őket is hibáztatja. (Egyébként 25 évesek vagyunk, már 4 éve összeköltöztünk, szóval nem is értem miért hiszi azt, hogy párom szülei a felelősek értünk). Nem vagyunk egyébként oltás ellenesek, de mivel othonról dolgozunk még nem láttuk értelmét annak, hogy oltassunk - ezért addig húzzuk míg lehet - de ez a téma nem is fontos, nem erről akarok válaszokat kapni!

Hanem arra gondoltam, hogy behazudjuk a nagyszülőknek, hogy igen, oltattunk csak hogy kopjanak már le rólunk ezzel a témával. Már két hónapja oda se mentünk, mert mindig csak veszekednek és kiabálnak velünk. Jó ötlet lenne ez? Párom szüleit is megtudnánk győzni, hogy hazudjanak értünk, mert már nekik is ki van a tökük azzal, hogy őket hibáztatják a nagyszülők a párom dolgai miatt (nem először történik ez már). Igaz, ők is oltáspártiak, de megértik, hogy mi még nem szeretnénk. Erkölcsileg mit gondoltok erről? Inkább hazudni vagy továbbra is csatában állni és a kapcsolatot mellőzni?

2021. aug. 14. 12:10
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
80%
#10, nincs szabadságon a vírus, mindössze az a helyzet, hogy a rádióban, tévében, közösségi médián nem a valós adatokat közlik, hogy ne keltsenek pánikot, ezzel szemben ősszel viszont valóban nagyon nyomatni fogják, ezzel pánikot keltve.
2021. aug. 14. 13:23
 12/27 anonim ***** válasza:
92%
Nem hazudnék. Közölném hogy Kati néni, Jani bácsi, mi nem oltatunk. Ezt a témát zárjuk le. Ha nem megy, akkor innentől nem kell a kapcsolatot tartanunk.
2021. aug. 14. 13:50
 13/27 anonim ***** válasza:
91%

Engem sem érdekelne egyik sem.

kerek perec megmondanám hogy nem oltatunk és pont. Felnőttek vagytok. Pont.

Nem tetszik, ez van. Pont.

2021. aug. 14. 14:37
 14/27 A kérdező kommentje:

Ők átestek a covidon, mindketten kórházba kerültek, a mama lélegeztetőn is volt. Hiába nyugdíjasok, a papa bejárt minden piacot, boltot stb és a személyi higéniát, kézmosást messziről nem ismeri és valószínűleg így kapták el. Ezért megértem, hogy nagyon féltenek minket, de ők nem értenek minket, hogy mi éppen boltba elmegyünk, kézmosás, zuhanyzás alap és elég sűrűn takarítok, fertőtlenítem a kilincseket stb. Voltam egyébként már covid fertőzött közösségben - 10ből 8an betegek lettek találkozás után, én és egy barátnőm úsztuk meg. Tesztet mi nem csináltattunk mert tünet nem volt (többiek csináltattak és pozitívak lettek), 3 hétig nem mentünk sehova és kész. Nem értem miért oltassam magam feleslegesen... De mintha a falnak beszélnénk és az a legrosszabb, hogy mi hiába szakítjuk meg a kapcsolatot, párom szüleit sajnálom, mert emiatt velük is veszekednek. A papa egyébként nem folyik ebbe bele annyira, de a mama mindig is mindenbe is beleszólt.

Na de igen, a lebukás veszélye miatt igazatok van, nincs értelme hazudni.

2021. aug. 14. 14:39
 15/27 anonim ***** válasza:
93%
Minimalisra kell velük szoritani a kapcsoaltot.
2021. aug. 14. 14:44
 16/27 anonim ***** válasza:
89%
És ha nem titeket féltenek, hanem attól félnek, hogy újra elkapják, és esetleg legközelebb nem élik túl? Semmiképpen se hazudjatok! Hadd döntsék el ők, hogy így akarnak-e veletek személyes kontaktot.
2021. aug. 14. 14:48
 17/27 anonim ***** válasza:
88%
Én nem hazudnék a helyetekben, nem értek egyet a gondolkodásmódoddal, de ez a te dolgod, az meg az enyém, hogy én mit gondolok. De nem hazudnék, mert valóban igaza van a 16-osnak.
2021. aug. 14. 14:51
 18/27 A kérdező kommentje:

Ha beoltatjuk is magunkat, ugyanúgy terjeszthetjük. Inkább tőlük tudnánk mi elkapni, mert a papa bejárja a világot is...

És igen, így is mindig azt kérdezik miért nem megyünk át - mert túl ritkán megyünk szerintük.

2021. aug. 14. 15:09
 19/27 anonim ***** válasza:
72%

#18: Azért az, hogy az oltott is terjeszti, nem ugyanolyan mértékű! És az sem számít, hogy a papa hova megy, ez az ő döntésük, ugyanúgy, ahogy neked meg az, hogy beoltatod-e magad.

Te úgy állsz hozzá, hogy a te tested, jogos van azt csinálni vele, amit akarsz.

Viszont akkor tartsd tiszteletben, hogy neki is ugyanígy megvan a joga a sajátjához!

Ha beoltatod magad, és elkapod tünetmentesen, és mégis megfertőzöd őket, a lelkiismereted tiszta marad.

Ha nem oltatod be magad, és öl ennek ellenére vállalják a személyes kontaktot, az is az ő döntésük.

De ha hazudsz nekik, elkapják, és belehalnak, akkor is tükörbe tudsz nézni? Vagy megmagyarázod magadnak, hogy biztosan máshol kapták el? Ami lehet, de korántsem biztos...

Engem legalábbis gyötörne a lelkiismeret.

Hoztatok egy döntést, nem kértek oltást. De akkor ezt vállaljátok is fel!

2021. aug. 14. 15:20
 20/27 A kérdező kommentje:
Mi legszívesebben nem találkoznánk velük kb soha, mert ez a veszekedés senkinek nem hiányzik. De ők hívnak mindig, meg vannak sértődve ha nem megyünk... szóval így is akarnak találkozni, hogy nem vagyunk oltva. Ha nem megyünk akkor azért veszekednek, ha átmegyünk akkor azért mert nem oltatunk. De ez 10 éve is így volt csak más témán ment a szócsata... Akkoriban azon, hogy párom miért nem ezt tanulja, miért nem jár a templomba, miért nem konfirmál le, miért nem az a munkája, miért nem itt lakik miért ez miért az... És a szüleivel ugyanígy vitáztak, ami miatt a szülők akkoriban párommal vitáztak - szerencsére már belátták, hogy ez hlyeség volt és nem teszik ezt többé.
2021. aug. 14. 15:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!