Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Hogy kezelitek az unokák...

Hogy kezelitek az unokák megkülönböztetését, ha a tiétek az "elhanyagoltabb" gyerek?

Figyelt kérdés

A családban két unoka van, nálunk és a testvéremnél, nálunk van a másodszülött.

Igazából már amikor mi vártuk a kicsit, akkor egyértelmű volt, hogy nincs olyan nagy lelkesedéssel, mint amikor az első unoka volt úton, persze érdeklődtek a szüleim, de azért már akkor is az első unokával voltak inkább elfoglalva, aki azóta is nyilválóan kedvenc.

Alapból többet találkoznak vele, heti 4-5 napot, mert a testvéremék szeretik lepasszolni, már egy hónaposan is egy héten keresztül mindennap náluk volt a gyerek fél napokra, míg ők csavarogni voltak a barátaikkal, mi csak heti egyszer tudunk menni, mert kicsit tàvolabb lakunk és kötöttebb a munkaidőnk.

Igazából azt gondoltuk, ha nálunk is megszületik a gyerek, majd oldódik ez a dolog, de sajnos nem ezt látjuk... Oké, nyilván más kapcsolatuk van azzal az unokával, akit félig ők nevelnek, mint akit heti egyszer látnak, de azért ennyire...

A másik unoka a telefon háttérképük, róla kint van 5-6 fotó a házban, a miénkről csak egy. Folyton mutogatták régen a fotókat is a telefonjukban a másik kicsiről, a miénkről egyet se csináltak... Ha ott a másik unoka, vele mennek sétálni, fagyizni, csavarogni, a miénkkel még sosem voltak.

Most az tette fel az i-re a pontot, hogy megint megígérték, hogy eljönnek unokázni, de nem jöttek, mint kiderült azért, mert mindennap ott volt a másik unoka. Bmeg még egy napra sem tudják azt mondani a testvéreméknek, hogy hahó, van másik unoka is, ha a kettö közül kell választani, mindig az első unoka mellett teszik le a voksot..

Azon gondolkodok, inkább nem is megyek most már, mert sz*r mindig szembesülni azzal, hogy a mi gyerekünk szeretetben is csak a második.

2021. júl. 14. 20:39
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
2021. júl. 15. 13:17
 12/12 anonim ***** válasza:
68%
A "mostoha unoka" vagyok. Sosem érdekeltem őket. Sőt mondhatni utál a nagymamam sajnos. Pedig én gyerekként próbálkoztam, könyörögtem, mentem hozzá. És sosem kellettem. Sokáig hozzám sem szólt. Szo szerint nem kommunikált velem. Mostmár öreg és egyedül maradt. Néha már köszön ha mennem kellene segíteni vagy szórakoztatni. azt hitte hogy a gyermekemet is elviheti pár naposan, hogy ne unatkozzon, azzal a címszóval hogy O is el tudja látni. a gyerekkoromat tönkretette.mostmar O nem kell nekem.
2021. júl. 16. 20:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!