Kinek illik állni a temetési költségeket ha meghalt a nagymamám?
Figyelt kérdés
A tegnapi napon meghalt a nagymamám, ugye neki volt gyereke mind a ketten már több éve meghaltak, mamámnak nincsen testvére, férje meghalt a legközelebbi hozzátartozók mi ketten vagyunk unokák én és unokatestvérem. Illetve van a menye. Unokatesómék nagyon szegények nekik nincs rá pénzük, én diák vagyok egyetemista, és van az én édesanyám akinek jó munka helye van ( aki mamámnak a menye volt). Hozzá tenném mióta apukám meghalt nem tartottuk a kapcsolatot mamámmal, mert mindig is gyűlölt minket, unokatestvérem volt a mindene. De ilyenkor egyébként anyukámnak tehát a menyének kell a temetési költségeket fedezni? Az nem túl távoli rokonság? Úgy hogy vagyunk mi ketten unokái? Hozzá teszem a házát unokatesómra hagyta teljesen aki majd ha le zajlik mindent meg kap valószínűleg. De most tényleg anyukámnak kellene eltemetni akire nem hagyott semmit és mindig is gyűlölte?2021. júl. 14. 13:06
51/57 anonim válasza:
Szerintem a gyerekeinek kell fizetnie
52/57 anonim válasza:
Írta h a gyerekei már nem élnek
53/57 anonim válasza:
50-es: mivel NEM örökös, ezért NINCS MIT visszautasítani!
54/57 anonim válasza:
#45: Úgy tudom, hamvakat sem lehet bárhol eltemetni/elhelyezni kegyeleti okokból. De kétségkívül ebben az esetben a hamvasztást kell megejteni, az összes többi várhatna, amíg rendeződik az ügy.
55/57 anonim válasza:
54-es el lehet temetni/ szétszórni bárhol csak engedély kell hozzá. Nekünk ezt mondták mikor érdeklődtünk
57/57 anonim válasza:
Önkormnál is csak kérvényezni lehet, de el is utasítanak ha nem vagy rászoruilva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!