Szerintetek nagyszülőnek illik adni valamennyi pénzt ha az unokája elballag vagy nem kell?
Ha jómódú, és szívesen adna, akkor adjon.
De ha szerényen él, akkor semmiképp se akarnám, hogy azért nélkülözzön, hogy összespórolja a ballagási ajándékot.
Egy fillért nem kaptam -készpénzben- se a szüleimtől, se senkitől.
A nagyszüleim, sajnos, akkor már nem éltek.
Volt viszont egy, a szülők által finanszírozott családi ebéd (vendéglőben), és úgy a szülők, mint a többi rokonok (nagybácsi, nagynéni) által ajándékként vásárolt használati tárgyak -mint pl. egy garnitúra normális ruha, egy jó cipő, stb.
Igaz, ezeket én választhattam ki, szóval az volt a felütés, hogy "elmegyünk vásárolni, és amit szeretnél, megkapod".
...igaz, ez 1989-ben volt.
...azaz de igen! Kaptam készpénzt (2600 forintot!!!) -amivel befizethettem a hivatásos B-C kategóriás jogsimat, illetve a tanfolyamot.
...és ez nem kezdőrészlet, vagy "belesegítés" volt, hanem a tanfolyam és a vizsgák teljes ára...
(#7)
Miért kéne? Azt ad, amire van pénze.
Én pl fülbevalót kaptam úgy en block a családtól. Fehérarany pici levélke, és imádtam (míg el nem hagytam egy nyaraláson :( )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!