Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Szerintetek nagyszülőnek...

Szerintetek nagyszülőnek illik adni valamennyi pénzt ha az unokája elballag vagy nem kell?

Figyelt kérdés

2021. ápr. 27. 20:27
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
83%
Ha illendőség miatt adnának vagy nem adnának valamit a saját unokájuknak, ott már gondok vannak...
2021. ápr. 27. 21:33
 12/22 anonim ***** válasza:
81%
Persze, hogy illik. Én aranyékszereket és pénzt kaptam. De ha csóró a nagyszülő, akkor épeszű gyerek nyilván nem vár el ilyesmit tőle.
2021. ápr. 27. 21:46
 13/22 anonim ***** válasza:
100%
Nekem adtak 50 ezret, de kettejüknek 350 ezer a nyugdíja. Nyilván ha szegények lennének, akkor nem adtak volna és nem is lett volna baj.
2021. ápr. 27. 22:05
 14/22 anonim ***** válasza:
100%

Én kaptam, ha van rá keret, szerintem adjon, ha nincs, akkor meg ne.

Szerintem ez általánosságban is igaz, én pl minden kis ünnepre is szoktam kapni, húsvétra meg gyereknapra is, sőtt, a bizonyítványért is, meg, ha pár napra elmegyünk a haverokkal, szintén adnak. Nagyon hálás vagyok érte, nyílván közrejátszik, hogy egyedüli unoka vagyok.

A másik oldalról is kaptam pénzt ballagásra, ott jóval több az unoka és messzebb is laknak, de ha megyünk hozzájuk, mindig kapunk gyümölcsöket, zöldséget vagy tojást.

2021. ápr. 27. 23:06
 15/22 anonim ***** válasza:
100%
2016-ban ballagtam a gimiben, már csak anyai nagymamám él, tőle kaptam 50 ezer forintot. Örültem neki, de ha nem tudott volna adni, akkor is örültem volna annak, hogy eljött, itt volt.
2021. ápr. 28. 10:06
 16/22 stevejones ***** válasza:
27%
Igazából illene de ha csóró a nagyszülő, netán meg szenyó, akkor tényleg ne adjon semmit se! Nálunk ha a lányom elballag, akkor az én szüleimnek sztem min. a 100k illik (600e a nyugdíjuk kettejüknek+vállalkozók), anyósomtól természetesen nem várunk semmit (amúgy sem adna, 100 e nyögdíjból meg amúgy se). Hozzáteszem, hogy sokkal jobb lenne, ha rendes nagyszülők lennének, nem pedig petykás demens rosszindulatú anyós meg piás magukba forduló munkamániás szülők, és nem a pletyivel meg a pénzzel akarnák az unokák szeretetét megvenni, hanem egyszerűen csak ott lennének és valami szívhezszóló ajándékocskát gyártanának. És persze el is jönnének (mert tuti nem fognak eljönni majd a ballagásra de azért falból meghívjuk őket).
2021. ápr. 29. 14:22
 17/22 anonim ***** válasza:
37%
Igen. Illik. Természetesen ha megengedheti magának, amennyiben viszont nem, akkor nem szabad elvárni.
2021. ápr. 29. 22:31
 18/22 Béhészmorz válasza:
0%
Én csak nagyapámnak adtam egy ötezrest. Nagyanyám nem kapott semmit.
2021. ápr. 30. 13:57
 19/22 DnPlymn válasza:
Annak örültem volna nagyon, ha még éltek volna akkor, amikor ballagtam.
2021. máj. 4. 08:56
 20/22 dianaduchess válasza:
Ha teheti ad, ha nem teheti, nem ad. Ne legyen ez elvárás egy nagyszülőtől sem és ne is ez legyen a szeretet vagy a büszkeség fokmérője.
2021. máj. 4. 09:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!