Szerintetek nagyszülőnek illik adni valamennyi pénzt ha az unokája elballag vagy nem kell?
Figyelt kérdés
2021. ápr. 27. 20:27
11/22 anonim válasza:
Ha illendőség miatt adnának vagy nem adnának valamit a saját unokájuknak, ott már gondok vannak...
12/22 anonim válasza:
Persze, hogy illik. Én aranyékszereket és pénzt kaptam. De ha csóró a nagyszülő, akkor épeszű gyerek nyilván nem vár el ilyesmit tőle.
13/22 anonim válasza:
Nekem adtak 50 ezret, de kettejüknek 350 ezer a nyugdíja. Nyilván ha szegények lennének, akkor nem adtak volna és nem is lett volna baj.
14/22 anonim válasza:
Én kaptam, ha van rá keret, szerintem adjon, ha nincs, akkor meg ne.
Szerintem ez általánosságban is igaz, én pl minden kis ünnepre is szoktam kapni, húsvétra meg gyereknapra is, sőtt, a bizonyítványért is, meg, ha pár napra elmegyünk a haverokkal, szintén adnak. Nagyon hálás vagyok érte, nyílván közrejátszik, hogy egyedüli unoka vagyok.
A másik oldalról is kaptam pénzt ballagásra, ott jóval több az unoka és messzebb is laknak, de ha megyünk hozzájuk, mindig kapunk gyümölcsöket, zöldséget vagy tojást.
15/22 anonim válasza:
2016-ban ballagtam a gimiben, már csak anyai nagymamám él, tőle kaptam 50 ezer forintot. Örültem neki, de ha nem tudott volna adni, akkor is örültem volna annak, hogy eljött, itt volt.
16/22 stevejones válasza:
Igazából illene de ha csóró a nagyszülő, netán meg szenyó, akkor tényleg ne adjon semmit se! Nálunk ha a lányom elballag, akkor az én szüleimnek sztem min. a 100k illik (600e a nyugdíjuk kettejüknek+vállalkozók), anyósomtól természetesen nem várunk semmit (amúgy sem adna, 100 e nyögdíjból meg amúgy se). Hozzáteszem, hogy sokkal jobb lenne, ha rendes nagyszülők lennének, nem pedig petykás demens rosszindulatú anyós meg piás magukba forduló munkamániás szülők, és nem a pletyivel meg a pénzzel akarnák az unokák szeretetét megvenni, hanem egyszerűen csak ott lennének és valami szívhezszóló ajándékocskát gyártanának. És persze el is jönnének (mert tuti nem fognak eljönni majd a ballagásra de azért falból meghívjuk őket).
17/22 anonim válasza:
Igen. Illik. Természetesen ha megengedheti magának, amennyiben viszont nem, akkor nem szabad elvárni.
18/22 Béhészmorz válasza:
Én csak nagyapámnak adtam egy ötezrest. Nagyanyám nem kapott semmit.
19/22 DnPlymn válasza:
Annak örültem volna nagyon, ha még éltek volna akkor, amikor ballagtam.
20/22 dianaduchess válasza:
Ha teheti ad, ha nem teheti, nem ad. Ne legyen ez elvárás egy nagyszülőtől sem és ne is ez legyen a szeretet vagy a büszkeség fokmérője.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!