Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Kinek illik állni a temetési...

Kinek illik állni a temetési költségeket ha meghalt a nagymamám?

Figyelt kérdés
A tegnapi napon meghalt a nagymamám, ugye neki volt gyereke mind a ketten már több éve meghaltak, mamámnak nincsen testvére, férje meghalt a legközelebbi hozzátartozók mi ketten vagyunk unokák én és unokatestvérem. Illetve van a menye. Unokatesómék nagyon szegények nekik nincs rá pénzük, én diák vagyok egyetemista, és van az én édesanyám akinek jó munka helye van ( aki mamámnak a menye volt). Hozzá tenném mióta apukám meghalt nem tartottuk a kapcsolatot mamámmal, mert mindig is gyűlölt minket, unokatestvérem volt a mindene. De ilyenkor egyébként anyukámnak tehát a menyének kell a temetési költségeket fedezni? Az nem túl távoli rokonság? Úgy hogy vagyunk mi ketten unokái? Hozzá teszem a házát unokatesómra hagyta teljesen aki majd ha le zajlik mindent meg kap valószínűleg. De most tényleg anyukámnak kellene eltemetni akire nem hagyott semmit és mindig is gyűlölte?

2021. júl. 14. 13:06
1 2 3 4 5 6
 21/57 anonim ***** válasza:
95%
Az örökösöknek. Te, meg az unokatestvéred. De kérhettek az önkormányzatnál köztemetést (ahol a mama lakott). Bemész, kérsz egy formanyomtatványt köztemetésre, hogy unokatesód csóró (kellenek a fizetési papirjaik akkor), neked meg egy jogviszonyigazolás, hogy tanulsz. Max unokatesódra sózhatnak bármit is, mert ott vannak kereső felek is.
2021. júl. 14. 13:23
 22/57 anonim ***** válasza:
99%
#16: Ez a törvény. Az örökséget adjátok el.
2021. júl. 14. 13:23
 23/57 A kérdező kommentje:
És ha esetleg anyukám nem fizeti ki akkor az önkormányzat temeti el ilyenkor ?
2021. júl. 14. 13:24
 24/57 anonim ***** válasza:
82%
#21: Viszont akkor hivatalosan le kell mondaniuk az örökségről. Olyan nincs, hogy a markom tartom, de eltemetni nem akarom az illetőt.
2021. júl. 14. 13:24
 25/57 A kérdező kommentje:
Már szóltunk ügyvédnek de csak jövő héten van időpontunk csak addig szeretnék informálódni.
2021. júl. 14. 13:27
 26/57 A kérdező kommentje:
Csak nyilván már így is termelődik a költség ameddig az ügyvédhez eljutunk hogy segítsen kiigazodni a helyzeten ezért kérdezzük.
2021. júl. 14. 13:32
 27/57 anonim ***** válasza:
99%
Tudtok róla, hogy van végrendelet? Vagy mi alapján feltételezed, hogy az unokatestvéré minden? Ha nincs végrendelet, akkor ketten örököltök, ketten temettek. Ha van végrendelet, úgy az unokatesó temet. Majd megoldja, ezen neked nem kell izgatni magadat. Anyádnak meg pláne nem.
2021. júl. 14. 13:33
 28/57 A kérdező kommentje:
Igen tudunk róla hogy van végrendelet.
2021. júl. 14. 13:34
 29/57 anonim ***** válasza:
99%
Kötelesrész akkor is jár neked. Ha van végrendelet, akkor uncsi tesó fog temetni.
2021. júl. 14. 13:38
 30/57 A kérdező kommentje:
Főleg hogy ugye 13-án halt meg, 12-én halt meg unokatestvérem a nyugdíjat felvette utána… és természetesen nem a temetésre akarja költeni hanem azt állítja hogy az a pénz kell hogy “ ki fizesse a háznál a számlákat” mamám után
2021. júl. 14. 13:39
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!