Normális, hogy a nagymama nem jön és elvárja, hogy mi menjünk hozzá?
Figyelt kérdés
Anyukámról van szó! Mindent összevásárol a gyereknek... De hozzánk nem jön, másfél éves a gyerek, amióta megszületett egyszer volt fent nálunk Budapesten. Ő vidéken lakik, eddig több napokra utaztunk le hozzá, úgy, hogy a pici gyereket le kell foglalni út közben, ráadásul most meleg is van. Most beszéltünk telefonon, és kiakadt, hogy én dolgozok, hogy nem tudok lemenni egy hétre hozzá vidékre, elrabolják a párom? Csak én érzem úgy, hogy elvan kapatva, vagy én vagyok a szemét ,hogy nincs kedvem lent ülni nála egy hetet a gyerekkel? Azért külön csalad vagyunk már, külön élettel, ez nem elvárható, hogy én egy hétig ott ücsörögjek, meg mindig én utaztassam a kicsi gyereket. Ő pedig lusta jönni!És most vérig van sértődve, hogy hét helyett csak két napra tudok lemenni, a válasz erre, akkor ne is menjek. Mi a véleményerek erről?2021. júl. 4. 18:16
11/30 anonim válasza:
Miért vagy beképzelt? Iszonyú arrogáns ahogy írsz, süt belőled a megvetés a saját anyás felé. Majd hatvan évesen felfogod, hercegnő, hogy egy hatvanas ember bizony lehet fáradt. Iszonyú visszataszító nőnek tűnsz így írásban, undorító a hangnemed.
12/30 A kérdező kommentje:
Oké! De számtalanszor mentünk eddig, kb havonta és egy hetekre, akkor nem fér neki bele, hogy feljöljön pár napra ő? Én ezt akkor sem tudom megérteni, a nagypapa mindig mondja neki, hogy jöljenek, de anyum mindig talál valami kifogást, hogy ne kelljen. Pedig apám keményen dolgozott, mai napig külföldről mászkál haza, még sem fáradt arra, hogy ide jöljön. Anyámnak is jót tenne egy kis kimozdulás, csak ugye neki az a legkényelmesebb ha mindig én viszem a gyereket!
2021. júl. 4. 19:08
13/30 A kérdező kommentje:
Akkor tisztázzunk valamit, te aki már az elején nem tudtad úgy megfogalmazni az írásod, hogy ne kapja fel az ember a fejét. Akkor elmondom a véleményem rólad, ha már te ilyen szakértő vagy. Itt mindenki normálisan leírta a véleményét, nem azzal kezdte, hogy na szép, a 60 éves ugráljon. Nem tudom milyen alapon nagyképűzöl le, de szerintem te egy igazi jó szándékú, jó tevő vagy null rosszindulat nélkül. Nem utálom az anyámat :) De nyugi, nincs is anyakomplexusom. Nem ismered se az anyám, se engem, az meg, hogy nagyképűnek tűnök? Hmmm, hát ez benned van, ez a te problémád. Szerintem erről ennyit te szent hercegnő! ;) köszi a szent beszéded és sugárzik belőled a megértés és a jóindulat, szerintem költözz anyukádhoz te szentfazék!
2021. júl. 4. 19:16
14/30 anonim válasza:
O nem akar jonni, te nem akarsz menni, akkor ezt nem kell eroltetni szerintem.
Ertem a problemad, es azt is ertem, hogy 60 evesen nem kell meg temetni az embert, de igenis van olyan, hogy ilyenkor mar megterhelo az utazas, masnal alvas, stb.
Es ez nem osszehasonlithato a fozessel a sajat otthonaban, nagyon nem. Viszont nyilvan van sajat eleted, csaladod, es nem is szeretsz ott lenni sokat, neki pedig ezt kene megertenie.
Ez egy olyan helyzet, amikor valoszonuleg nincs olyan megoldas, ami mindenkinek megfelel, ez van.
16/30 A kérdező kommentje:
Barcikán, kocsival két óra! Utolsó előtti, igen, pontosan úgy van, ahogy leírtad. Igazabol mindenkinek otthon kényelmesebb, én meguntam, hogy két hetente egy heteket ott legyek. A korona vírus kezdetén 3 hónapot töltöttünk nála, szóval az nem kevés idő. És meguntam, hogy mindig csak én megyek, de azzal sem lenne baj, ha nem jönne, és elfogadná, hogy havonta 2-3 napra lemegyünk. De nem, mert megsértődik, hogy nem bírok egy hetet ott lenni, és akkor ne is menjek 2-3 napra... :/ Ez a baj, hogy ugye eddig megszokta, mindig megyünk egy hétre, és én meguntam... Ez van, ettől még nem arról van szó, hogy nem szeretnem, csak egyszerűen ki sem akar mozdulni a lakásból, ha kiviszem sétálni a gyereket, akkor megkérdezi minek viszem, amikor az udvaron is tudok vele sétálni... De ha elmegy apummal vásárolni akkor reggeltől délután 5 ig bírja. Na ezt nem értem én. A gyerekkel semmi program, csak üljünk ott a lakásban, vagy az udvaron!
2021. júl. 4. 19:46
17/30 anonim válasza:
Na szép, ha nem egy hétre mész már ne is menj? Ez a mondtat igen szemet szúrt. Nem gondolom, hogy neked nehezedre lenne ott lenni, azt már inkább, hogy anyád van elkényeztetve, mert egész életében otthon meresztette a seggét.. Az unokával minek sétálni? Biztos jobb otthon ülni a négy fal között Tv-t lesve. A gyerekkel így aztán baromi sok élményt fog szerezni… köszönheti magának. Engem, nővéremet,unokatestvéreimet kiskoromban a nagymamám mindig vitt arborétumba,játszótérre, nyáron kis medencével várt ovi után, ahol pancsizhattunk. És ő is bőven betöltötte már a 60-at, mégsem esett nehezére semmi. Szóval tisztelet ide vagy oda szerintem bizonyos szintig ő is ugyanúgy tiszteljen téged, a kérésed, a véleményed. Én ezek alapján megmondanám, hogy igen is szégyellje magát, ha pedig a közeljövőben látni akar akár csak 2-3 NAPRA is, akkor szépen emelje fel a sejhaját a jóasszony aztán utazzon le egy napra hozzátok. Mai világban két óra autó út semmi. Nem szekérrel tenné meg gyanítom….. 🤔🤔😂
18/30 A kérdező kommentje:
😃Nem szekérrel persze! De hat ha busszal jönne, akkor is kimennek nyilván elé kocsival. Nem viszi, egyszer vitte ki, amikor mondtam neki, hogy nem nagy élmény neki mindig az udvaron sétálni. Most kivan rakva a medence neki, tavaly is kivolt. Az udvaron van neki játék, azzal nincs gond, mert otthon kényezteti, na de azért mert ő otthon szeret ülni, a gyerek nő, egyszer megunja majd a mama kerti "játszóterét". Plusz, amikor lent vagyunk heti két nap elmegy vásárolni apámmal és ott vannak egész nap. Akkor a heti 6-7 napból 5 öt van vele, ja annyit sem, mert inkább főzőcskézik, ha kész, akkor kitalálja még, hogy ő süt is. És mondom nem kell, menjen be inkább a gyerekkel játszani. Akkor ebből mit élvezzék otthon? 2 napot kb egyedül vagyok ott a gyerekkel, a többi napban meg nagyon nem akar menni sehová... Egyébként igen, ez lenne a lényeg, hogy végre valakinek le jön ebből, hogy igen is elvan kényeztetve...És igen a lánya vagyok és nekem is jól esne, ha ő jönne hozzánk. Utolsó és teljesen igazad van, más 60 éves is elmegy az unokájához!! Na meg nem is az a lerobbant 60 éves, akit sajnálni kellene...
2021. júl. 4. 20:27
19/30 anonim válasza:
Mai világban azért ez nem legyőzhetetlen távolság.
20/30 anonim válasza:
Tudom hogy tisztelet stb. De szerintem valahogy próbáld a tudtára adni, hogy ez így nagyon nem jó. Hozzám is mindig jön anyám, oké hogy fiatalabb meg közelebb is lakik, de mérget vennék rá ha két órányira lakna akkor is jönne rendszeresen, mint ahogy megyek hozzá én is. Ha nem lát minket 1 hétig már rosszul van, szóval nálunk ez a normális.Egyenlő félként kezel. 17-es voltam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!