Miert mondja ez a papám?
Beleszólni felnőtt életébe senkinek nincs köze, a kortól függetlenül!
Nem világos a kérdésed, ez miben felmerülő kérdés, nem mindegy, hogy azért, mert te akarsz mindenhez hozzá/bele szólni, vagy a nagyapád akarja azt mondani kussolj, majd én megmondom.
18 éves kortól senkinek nincs köze az életedhez, rokonaidnak sem, főleg nem a magánéletedhez, ahhoz meg 18 éves kor előtt se nagyon. Nekem az alkoholista nagybátyám volt sokáig ilyen, beleugatott az életembe, de tiszteletből nem szóltam vissza neki, nem védtem meg magam, aztán 18 éves koromtól már untam a dolgot, és helyre kellett rakni pár dolgot, hogy tudja a helyét. Elég toxikus személyiség, pedig eleinte nem volt ilyen, de az alkohol néhány emberből kihozza ezt.
Egyébként ugyanennyi idős vagyok, de nekem sose jutott eszembe, hogy nagyszüleim életébe bármilyen szinten is beleszóljak, pedig ők sem szentek, de valahogy sosem éreztem jogosnak, mivel én "csak" az unokájuk vagyok. A gyerekeiknek van joguk beleszólni olyanba, amiben nem értenek egyet, vagy megvitatni szerintem.
Mondd meg neki hogy felnőtt vagy már és semmi közük a magánéletedhez.
Meg azt is,hogy jogod van a rokonokkal tartani a kapcsolatot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!