Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » A Thor 2 Sörét világban,...

A Thor 2 Sörét világban, mikor Lokit leszuúrj az a szörny és "haldokil", Thor mért vagy mire mondja azt, hogy -Miért nem hallgattál rám?

Figyelt kérdés
Egyszerűen nem emlékszem olyan momentumra , ami ételmet adna ennek a mondatnak...

2017. okt. 24. 19:07
 1/6 anonim ***** válasza:
93%

nekem meg az volt fura,hogy thor muterjának a halálhírére mindenki összeroppant,csak thort nem viselte meg különösebben.

ugyanolyan volt mint előtte.

2017. okt. 25. 00:40
 2/6 anonim ***** válasza:

Az angolban valami olyasmit mond Thor, hogy “You didn’t listen”, ami jelentheti azt is, h nem figyeltél... [link]

Én sem étem teljesen, hogy mire utalhat, ha a figyelni helentését nézzük, akkor talán azt is értheti alatta, hogy nem figyelt a szörnyre, aki ezért le tudta szúrni? Amúgy én is kíváncsi vagyok erre. A másik gondolatom meg az egyetlen jelenet, amihez kapcsolni tudom, a Bosszúállókból az első találkozásuk (amikor a siklóról kiszabadítja és rá akarja beszélni, hogy jöjjön vele haza). Annak a végén mondja a szikla szélén mérgesen Thor, hogy “Listen well, brother”, vagyis “Jól figyelj rám...” vagy valami ilyesmi (a magyarra már nem emlékszem szó szerint), de Vasember “elüti”, és utána ugye összecsapnak az erdőben, úgyhogy ez a párbeszéd sosem fejeződik be. Talán erre utalhat (vagy legalábbis ez hasonlít rá szavaiban). Kíváncsi vagyok, mi lett volna, ha Vasember nem löki le a szikláról...

2017. okt. 26. 19:31
 3/6 A kérdező kommentje:

előző válaszoló ez egy jó gndolat, tényleg, ehetnek más megfogalmazások, félrefordítások.

Hisz a 2.részben Lokira a celában azt mondta - Hiszem , hogy a bátyám ott él benned...

Közbe az öcse Loki nem a bátyja...

Amúgy a Bosszúállos jelenetben asszem azt mondta Thor, hogy - Jól figyelj öcsém.... :)

2017. okt. 27. 20:00
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

#2-es vagyok. Nem tartozom a szinkronutálók közé, mert hiába tudok elég jól angolul, nagyon koncentrálni kell, hogy elsőre mindent megértsek a háttérzajok, meg egyéb zavaró tényezők miatt is, de a Sötét világot már inkább eredeti nyelven, angol felirattal néztem meg, mert valahogy Loki magyar hangját nagyon nem találták el (ezt a szinkronhangot vígjátékokban szoktam hallani, ami nagyon nem illett oda nekem, főleg az után, hogy meghallottam, hogy az eredeti színésznek mély és lágy a hangja), ezért nem tudtam pontosan, mit is mondtak. De a kérdés jogos, mert én sem emlékszem kifejezetten semmilyen jelenetre, ami megmagyarázná, márpedig egy ilyen résznél általában elég hangsúlyos, hogy mit mond a haldokló, ezért mindig valami fontosra csatol vissza az utolsó szavaival... engem is bosszantott, hogy nem értettem.

Off: Most nézted (újra) a Ragnarök miatt vagy hogyhogy most jutott eszedbe a kérdés? Amúgy ha van kedved, beszélgethetünk róla, engem érdekelnek a teóriák, és kíváncsi vagyok mások olvasatára is. (Kicsit tartok a Ragnaröktől a trailerek alapján... de talán az magyarázatot fog adni néhány kédésre. Majd meglátjuk)

2017. okt. 28. 17:16
 5/6 A kérdező kommentje:

#2-es Imádtam a Thort mikor kijött Loki miatt és rajonoja vvoltam, és igen most hogy jönn a 3.rész , amit azonnyomban megis nézek 1.én :) Megnéztem a hozzájuk kapcsolodo filmeket ujra.

Én is tartok a 3.résztől, főleg pár spojler miatt.

Írj rám, ha gondolod, bár nem szeretek feleslegesen teórákat gyártani, de a filmekről beszélhetünk.

Meg nekem tetszik Loki magyarhangja, bár énis tudom milyen az eredeti...

2017. okt. 29. 19:47
 6/6 anonim ***** válasza:

#1: azért amikor Thor beront épp miután leszúrta Malekith Friggát, eléggé elvakította a fájdalom és a düh. Később is a Lokival közös jeleneteikben is érződik, hogy fortyog benne a bosszú és nem engedi, hogy Loki eszközként használja a szimpátiája megnyerése érdekében. Kicsit mintha azt mondaná, h ne merészeld ezt tréfának venni, majdhogynem úgy érzi, Loki nem is méltó arra, hogy a szájára vegye a nevét. Legalábbis nekem lejött, hogy gyászolja az anyját. Inkább csak az a gond, hogy a film egyszerre akar drámai/tragikus illetve komikus lenni, és nincsenek mindig jól elhelyezve a poénok. Minden ember összetört volna kb Thor helyében, ha elveszíti a szeretett anyját és öccsét, erre neki még el kell lőnie pár viccet, hogy meglegyen a szokásos komikus enyhítés.

Nehezen kiegyensúlyozható ez dramaturgiailag, hiszen Marvel filmként elvárják tőle, hogy jópofa is legyen. És ez áll a Ragnarökre is: Thor ott is túl vidámnak látszik a körülményekhez képest. Legyen laza meg vicces, ha “csak” Midgardról van szó, de azért a saját otthonát ért fenyegtést ne vegye félvállról. Hacsak nem tényleg nevetséges. De akkor meg minek a gigantikus szörnyek meg csaták?

2017. okt. 31. 15:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!