Ha valaki azt mondja tanulj meg fogalmazni azt míért írja?
Ha valaki azt mondja, hogy tanulj meg helyesen írni?
A fogalmazás, szövegértelmezés csak utána jön.
Előtérbe helyezem, hogy senkit nem szeretnék sem megbántani, sem kioktatni.
Ha valaki azt mondja: "tanulj meg fogalmazni", az arra vonatkozik, hogy nem volt teljesen érthető a kérdésed, vagy a válaszod. Mielőtt kiírunk egy kérdést, gondoljuk át, pontosan mire szeretnénk választ kapni. Ha ezt egyértelműen szavakba tudjuk ölteni, akkor a válaszadók értik a kérdés lényegét, tehát jól megfogalmaztuk, és eszerint válaszolnak majd. Az, hogy a kérdés leírása tele van helyesírási hibákkal, súlyos probléma, de másodlagos. (Egy fogalmazás osztályozásában is a sorrend: T= tartalom, H=helyesírás, K=külalak)
Léteznek emberek, akik önhibájukon kívül nagyon-nagyon nehezen, rengeteg segítséggel, időráfordítással, gyakorlással, vagy néha egyáltalán nem tudják elsajátítani a "helyes" helyesírást. Azonban, ami kérdésként, vagy válaszként felvetődik bennünk, azt érthetően meg kell tudni fogalmazni, és ehhez nincs köze a helyesírási nehézségekkel járó (sok esetben lelki eredetű) betegségnek.
5 hiba van a kérdésedben.
Bár így is meg lehet érteni... viszont úgy nézel ki, mintha értelmi fogyatékos lennél. Te milyen tanácsot adnál egy értelmi fogyatékosnak?
Na, sajnos úgy néz ki, hogy tényleg az vagy.
Idáig nem ezt mondtam, de most már gyanús.
OLVASD VISSZA, hogy mit írtam. Érted? Mit mondtam?
A másik meg, hogy tényleg van 5 hiba az írásodban. Vagy azt hiszed, hogy nincs? Tehát akkor engem nézel hülyének?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!