Ilyen esetben ti odaadnátok a kicsit a nagyszülőknek? Hibát követtem el, hogy megtagadtam?
Az egyik barátnőm és a párja tegnap elutaztak a hosszú hétvégére. Megkértek, hogy vigyázzak a 2 éves lányukra. Mindent megbeszéltünk, a kislány is ismer minket, szoktam rá vigyázni, sokszor járnak hozzánk.
Ma, kora délután megjelent az apai nagymama, hogy akkor ő visz az unokát. Mondtam neki, hogy szó sem lehet róla, rám bízták, nem adom át. Teljesen kiakadt, hogy nekem nincs jogom ehez és rendőrt fog hívni. Megmondtam neki, hogy felőlem hívhat, a gyereket csak a szülőknek vagyok hajlandó átadni. Még balhézott egy kicsit, utána elviharzott. A barátnőmék túrázni vannak, nem nagyon van térerő amerre vannak, majd a megbeszélt időben tudok velük beszélni.
Szerintetek hibát követtem el?
Helyesen viselkedtél. Én is max. úgy adtam volna át, hogy előtte megcsörgetem a szülőket.
Gondolj csak bele: ha nyugodtan elvihetné, akkor eleve neki adták volna a gyereket, hogy vigyázzon rá, nem? Hiszen mégis a nagymama.
Okkal választottak inkább téged.
#22 vagyok, bocs, a téterő felett átsiklott a tekintetem.
Nagyon felelősségteljes vagy, a gyerek a te gondjaidra van bízva, látszik hogy okkal bíznak benned :)
#21 Ha baja esik a kicsinek, akkor a szülők nem igazán tudnak többet tenni, mint bárki más aki vigyáz rá. Ha gáz van, akkor hívja a mentőket/tűzoltókat/stb.
"Ha baja esik a kicsinek, akkor a szülők nem igazán tudnak többet tenni, mint bárki más aki vigyáz rá. Ha gáz van, akkor hívja a mentőket/tűzoltókat/stb."
Valóban. De ha szülő vagy, akkor azonnal tudninakarod, ha baj történt, nem pedig órák vagy napok múlva. Tök mindegy, hogy 2 percen belül ott tudsz e lenni, vagy sem, tudninakarod azonnal.
Ott van háttérsztorinak, hogy térerő nélküli vidéken túráztak. Na,nekem innen furcsa, kisbaba mellől vadonba menni, hogy azt se tudhassák meg, ha baja esik a kicsinek. Ilyet szülő nem tesz.
Miért ne tehetne? Nem olyan hihetetlen dolog ez. Nem is kell amnyira messzire menni. Megyek 3 km-t, ott a Mecsek, és a nagy részén nincs térerő 🤷♀️.
Köszönöm a válaszokat!
Azóta többször beszéltem a szülőkkel és küldtek egy videót is, amit majd meg tudok mutatni a rendőröknek, ha mégis kihívja őket a nagymama. Egyértelműen nem szetetnék, ha a nagyinál lenne a kicsi. Eddig is volt, hogy tudta, hogy nálam van vagy olyan is volt, hogy kijött a játszóra, ha kimentünk, de elvinni eddig még soha nem akarta, ezért is lepett meg a dolog.
Onnan tudta, hogy hol lakom, hogy egy utcában lakunk és ha a buszmegállóhoz megy, akkor is el kell mennie a házunk előtt. Barátnőmék 4 utcányira laknak tőlünk.
Az orvosi dolgokkal kapcsolatban van meghatalmazásom, mert gyakran van nálam a kicsi, tehát, ha úgy látom indokoltnak, akár a háziorvoshoz is elvihetem. Ugyanaz a gyerekeink orvosa és védőnője.
Minden nap megbeszélt időpontokban beszélünk, olyankor mindig elérhető helyen vannak. 3 nap azért nem olyan tragikus időtartam szerintem.
Jól tetted, ezt így kell.
Viszont én biztos nem mennék olyan helyre, ahol nincs térerő. Anya vagyok, szeretném, ha mindig elérhető lennék. De lehet csak én vagyok parás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!