Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Hogyan lenne jobb?

Hogyan lenne jobb?

Figyelt kérdés
Ez most lehet furán fog hangzani de nem látom értelmét az életemnek amióta nagyim elhunyt fél éve, nem tudok nélküle élni. Igaz nem lássák az emberek rajtam mert kívülről nem mutatom de belül nagyon nincs rendbe ez a dolog és esténként jön ki rajtam mikor egyedül vagyok. Úgy érzem jobb helyem lenne ott vele. Nem bízom már senkiben. Nincs senkim szinte a szüleimen kívül. Nagyim volt az egyetlen akire mindig számítottam. Mit tehetnék egyszerűen nem bírom tovább? Szakértővel beszéltem azt mondta idővel jobb lesz de nem én nem érzem hogy jobb lenne. Egy háztartásban éltünk csak ő külön házrészben és ha bemegyek a szobájába a sírás kap el. Ott volt egy kis ajándék amit anno adtam neki karácsonyra mikor kisgyerek voltam és rá volt írva "Ebben egy különleges ajándékot rejtettem remélem tetszeni fog Boldog Karácsonyt!" múltkor megtaláltam és könnybe lágyadt a szemem. Mindent vele oaztottam meg minden eseményt, számomra ő volt az egyetlen ember akiben megbíztam. Nem akarok önsajnáltató lenni, de mit tudnék tenni mit tanácsolnál egy ilyen esetben?
2021. jún. 3. 19:50
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Szia. Ismerős a helyzeted hiszen én is átélem/tem a helyzetet. A vírus utánra egyetlen nagyszülőm maradt... Amit javasolhatok Neked, hogy ne folytsd magadba a könnyeid, sírd ki magad, és bár hihetetlennek hangzik, az idő tényleg segít, nem felejteni, hanem elfogadni a tényt, hogy elment. Én mindig nagamnál hordom a képüket, mint kabala, nekem segített.
2021. jún. 3. 20:14
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Szia, először is fogadd őszinte részvétemet. Én a férjemet vesztettem el 3 évvel ezelőtt, 42 év után. Ő volt az egyetlen közeli hozzátartozóm, számomra ő jelentett mindent. Akkor azt hittem, vége az életemnek, utána akartam menni, elzárkóztam mindentől és mindenkitől. De ahogy az előző hozzászóló is írta, az idő valóban segít, ha nehezen is, de talpra álltam. Még most is fáj, de már nem akarok meghalni. Hidd el, idővel neked is könnyebb lesz majd. Fiatal vagy, még előtted az élet. Nagyid is azt szeretné, hogy boldog légy.

73N

2021. jún. 3. 20:39
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Idővel jobb igen, csak míg ez az idp telik addig nagyon rossz. De lesz jobb hidd el.
2021. jún. 3. 21:05
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Bízok a legjobbakban.
2021. jún. 3. 21:10
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Én 11 voltam amikor a nagypapám meghalt, szinte fel sem fogtam. Anyám annyi depressziós lett, hogy az ágyból nem kelt ki. Körülbelül egy év kellett, hogy talpraálljon. 18 voltam mikor a nagymamám halt meg, pont érettségi előtt álltam. Én is összetörtem, de nem hagytam el magam. Nem ilyennek neveltek. A mai világban mindenünk megvan, TV, Wifi, telefon és mégis azt érzik az emberek, hogy nincs miért élniük. Ha olyan házban laktok akkor csinálj kiskertet, virágokkal vagy veteményessel. Ha szomorú vagy menj ki egy kicsit kertészkedni. Vagy találj olyan dolgot amit a mamád is szeretett, kötés, varrás, hímzés. Az én mamám imádott a kertben lenni, rengeteg virág, zöldség, gyümölcs volt mindig. Nekem is van kiskertem, mikor ott vagyok biztos vagyok benne, hogy büszkén néznek le rám.
2021. jún. 3. 21:11
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
Annyira jó olvasni, hogy ennyire szeretted! Gondolj arra, hogy ő egy szerencsés nagymama volt, mert sok nagyszülővel durván vagy türelmetlenül bánnak az unokák, pedig még sem érdemlik. És te is szerencsés vagy, hogy megtapasztaltad, milyen, ha valakiben feltétel nélkül megbízhatsz, ha valaki feltétel nélkül szeret. Sokaknak ez nem adatik meg, sőt szenvednek a családjuktól. Mindig arra gondolj, hogy széppé tettétek egymás életét.
2021. jún. 3. 21:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!