Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Ha folyamatos ellátásra...

Ha folyamatos ellátásra szoruló nagyszülő nem akar otthonba költözni mit lehet tenni?

Figyelt kérdés

Sajnos nem bír WC-re se egyedül elmenni.

Idősek otthona helyett inkább otthoni gondozást kérne a családtól éjjel nappal.

Anyukám egy városban lakik vele, de így is fel kell majd mondania a munkahelyén, hogy gondozza.

Amikor egyedül van akkor is sokszor megindul otthon és ha elesik pl hajnali 3-kor akkor addig ordít míg a szomszédok vagy valaki fel nem kell segíteni.

(Panelban)

2021. márc. 25. 15:11
1 2 3 4 5
 21/45 anonim ***** válasza:
85%

"Anyum és nagyim ugyanabban a lakásban laknak."

Kié a lakás?

"Külföldi gyerekek: Ők mondták nekem, hogy majd akkor hívjam őket legközelebb, ha már az örökséget rendezi el a közjegyző.

Természetesen van kinti életük, de egy eurót sem szeretnének ilyenre szánni saját bevallásuk szerint."

Lehet ellenük szulotartasert pert indítani.

2021. márc. 25. 16:26
 22/45 anonim ***** válasza:
30%

19!

Az öregek öregek. Tudod, ez azt jelenti, hogy leéltek tudom is én 80 égetés bizony ragaszkodnak a máguk kis életéhez, ötleteikhez. Az öreg fát nem lehet átültetni mondás nem véletlen ám.

2021. márc. 25. 16:28
 23/45 anonim ***** válasza:
91%
Ha ugyanabban a lakásban élnek, úgy mi a gond? Kell egy néni, aki nappal időnként ránéz, anyukád meg éjjelre ott van. Maminak egy enyhe altató éjszakára, utána nem mászkál.
2021. márc. 25. 16:29
 24/45 A kérdező kommentje:

Nappal is ugyanezt csinálja.

Volt hogy anyum dolgozott napközben és két óránként hívták a szomszédok, hogy megint elesett és kiabál.

Szóval így mindenképp kirúgják a munkahelyéről.

2021. márc. 25. 16:30
 25/45 anonim ***** válasza:
26%
Kié a lakás?
2021. márc. 25. 16:32
 26/45 A kérdező kommentje:

Elvileg a fele nagyimé.

A másik fele három felé oszlik a gyerekek szerint.

(Mármint a tulajdoni lapon ha jól tudom ez áll, de nem 100%)

2021. márc. 25. 16:34
 27/45 anonim ***** válasza:
100%
Elvileg? Gyakorlatilag ha az övé, akkor szépen meg kell említeni a másik két gyereknek, hogy a nagyi eltartási szerződést köt anyukáddal a lakásért cserébe.
2021. márc. 25. 16:36
 28/45 anonim ***** válasza:
93%
Akkor az valószínűleg a szülő ház (lakás): Az apai rész anyudé és a két testvéréé. A fele pedig a nagymamádé.
2021. márc. 25. 16:36
 29/45 A kérdező kommentje:

És ha nem engedik neki?

Mármint a szerződést.

Mert többször szóvá tették már, hogy az igazságos osztozkodás pártján vannak. Tehát 1/3 mindenkinek.

2021. márc. 25. 16:39
 30/45 anonim ***** válasza:
90%

#22, Az öregek öregek. Tudod, ez azt jelenti, hogy leéltek tudom is én 80 égetés bizony ragaszkodnak a máguk kis életéhez, ötleteikhez. Az öreg fát nem lehet átültetni mondás nem véletlen ám.

Bizony-bizony. Sokkal jobb ötlet a pár évvel a nyugdíj előtt álló gyereküket vegzálni, hátha nem lesz soha többé állása. A lényeg: a rugalmasság legcsekélyebb szikrája nélkül addig balhézni, amíg nem az lesz, amit ők akarnak. A 60 éves hozzátartozó meg oldja meg a visszajutást a munkaerőpiacra. Esetleg perelje a saját gyerekeit szülőtartásért.

2021. márc. 25. 16:40
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!