Fogadnàtok el pènzt a sajàt nagyszülőtök gondozàsàèrt?
Pelenkàzom, fürdetem itatom. Sebèt kötöztem. Etetni, gyógyszerezni àltalàban nem en szoktam, csak időnkèn, covid előtt volt, hogy hetekig egyedül àpoltam.
Bevètelem nincs (vagyis minimàlis , csalàdi pòtlèknak megfelelő juttatàs). Vele lakom, de van sajàt hazam.
Vagyonàt (a leendő öröksèget) mar elosztogatta, kapott az èn szülőm is, amiből 500 ezer forintnak megfelelő összeget kaptam.
Eddig csak 1x fogadtam el pènzt, a majdnem 3 èv alatt, kb. 340 ezer forintnak megfelelő összeget, pedig adnànak ès van miből, csak nincs arcom elfogadni. Pedig jòl jönne a pènz, ùjìtanàm a hàzam.
Ha nincs vagyona, miből ad?
Amúgy így kifejezetten nem fogadnám el.
Én is voltam hasonló helyzetben, ápoltam közeli hozzátartozót, vele is éltem, mindent én csináltam, a pénzügyeit is én kezeltem. Jó nyugdíja volt, abból fizettünk a legtöbb napi kiadást, így nekem se rezsire, se ételre stb. nem kellett költenem, ami sokat számított volna, ha összeadogatjuk. Meg apróságokat is megvettem belőle: egy-egy alap ruhadarabot (semmi luxust) vagy egy-egy könyvet is az ő pénzéből vettem. De bármilyen összeget úgy, hogy "tessék, ezt ápolási díjként kapod", nem fogadtam volna el. Ezt úgysem lehet megfizetni, az embernek évek mennek el az életéből, a szeretett ember leépülésének végigkövetése okozta stresszről nem is beszélve.
A legutolsó esetben SEM gondoznám a nagyszülőmet, de apámat sem 0-24.
Nem vagyok szakképzett ápoló, nem tudom mozgatni, ha kell, plusz köszi, van munkám, amit nem fogok feladni, hogy 5-10 évig is akár a szrt vakarjam és 0-24 készenlétben álljak. Felejtős, idősek otthona vagy házi ápoló személyzet pont erre valók.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!