Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Fogadnàtok el pènzt a sajàt...

Fogadnàtok el pènzt a sajàt nagyszülőtök gondozàsàèrt?

Figyelt kérdés

Pelenkàzom, fürdetem itatom. Sebèt kötöztem. Etetni, gyógyszerezni àltalàban nem en szoktam, csak időnkèn, covid előtt volt, hogy hetekig egyedül àpoltam.

Bevètelem nincs (vagyis minimàlis , csalàdi pòtlèknak megfelelő juttatàs). Vele lakom, de van sajàt hazam.

Vagyonàt (a leendő öröksèget) mar elosztogatta, kapott az èn szülőm is, amiből 500 ezer forintnak megfelelő összeget kaptam.

Eddig csak 1x fogadtam el pènzt, a majdnem 3 èv alatt, kb. 340 ezer forintnak megfelelő összeget, pedig adnànak ès van miből, csak nincs arcom elfogadni. Pedig jòl jönne a pènz, ùjìtanàm a hàzam.

2021. márc. 15. 21:01
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
25%
Nem fogadnám el. Mivel a saját helyzetemet kérdezted, így biztos nem. Nagyon jó volt a kapcsolatom mindkét nagyimmal, imádtam őket és rengeteget törődtek velem. Alapnak tartanám, hogyha időm és lehetőségem van, akkor most én ápolnám őket. Ő sem kért pénzt anno, hogy vigyázott rám, hát akkor én sem fogok.
2021. márc. 15. 22:32
 12/20 anonim ***** válasza:
36%

Ha nincs vagyona, miből ad?

Amúgy így kifejezetten nem fogadnám el.

Én is voltam hasonló helyzetben, ápoltam közeli hozzátartozót, vele is éltem, mindent én csináltam, a pénzügyeit is én kezeltem. Jó nyugdíja volt, abból fizettünk a legtöbb napi kiadást, így nekem se rezsire, se ételre stb. nem kellett költenem, ami sokat számított volna, ha összeadogatjuk. Meg apróságokat is megvettem belőle: egy-egy alap ruhadarabot (semmi luxust) vagy egy-egy könyvet is az ő pénzéből vettem. De bármilyen összeget úgy, hogy "tessék, ezt ápolási díjként kapod", nem fogadtam volna el. Ezt úgysem lehet megfizetni, az embernek évek mennek el az életéből, a szeretett ember leépülésének végigkövetése okozta stresszről nem is beszélve.

2021. márc. 15. 22:57
 13/20 anonim ***** válasza:
81%
El, valamiből élned is kellene, nem?
2021. márc. 15. 22:57
 14/20 anonim ***** válasza:
86%
Ha nem tudsz mellette dolgozni, fogadd el a pénzt! Neked is kell élni valamiből, és itt nem is a luxusokra gondolok, hanem az alap fenntartásokra, mint az étel, ital, rezsi, a saját házad kötelező költségei, vagy ruhát is kell időnként venni.
2021. márc. 16. 00:00
 15/20 anonim ***** válasza:
84%
Mindenképp elfogadnám. Valószínűleg ez is olcsóbb a többieknek mint a többi opció. A végén talán benned sem annyira keserűség és elvesztegetett évek érzése marad majd meg, ha egyszer ott állsz feladat nélkül, pénz nélkül, évekkel idősebben. Tényleg hidd el, a többieknek az is “olcsóbb” ha neked néha adnak valamennyit csak jobban belefolyni kelljen
2021. márc. 16. 00:19
 16/20 anonim ***** válasza:
63%
Persze hogy elfogadnám, hülye lennék ingyen ápolgatni bárkit is.
2021. márc. 16. 00:53
 17/20 anonim ***** válasza:
87%
Igen, mivel ha folyamatosan ápolom, nem tudok dolgozni, ergo nincs bevételem.
2021. márc. 16. 06:18
 18/20 anonim ***** válasza:
72%

A legutolsó esetben SEM gondoznám a nagyszülőmet, de apámat sem 0-24.

Nem vagyok szakképzett ápoló, nem tudom mozgatni, ha kell, plusz köszi, van munkám, amit nem fogok feladni, hogy 5-10 évig is akár a szrt vakarjam és 0-24 készenlétben álljak. Felejtős, idősek otthona vagy házi ápoló személyzet pont erre valók.

2021. márc. 16. 12:54
 19/20 anonim ***** válasza:
19%
Szégyellje el magát, aki beteg nagyanyját így lehúzná. Egy mérnök nem keres meg bruttó 340e Ft.-ot egy hónapban, a nagyanyja meg odaadná ezt az összeget nettó? Én értem, hogy nem ingyen csinálják, de ez akkor is brutális összeg ápolásért.
2021. márc. 20. 22:28
 20/20 anonim ***** válasza:
78%
Utolso! Lehet szetmezni hogy egy szakkepzett apolo mennyit kerne el 0-24 ottlakásos ápolásert.
2021. ápr. 14. 00:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!