Mi a legfontosabb dolog, amire a nagyapád megtanított vagy amit eltanultál, megtanultál tőle?
Kovács volt, csak 10éves koromig élt, de nagyon jó vagyok acélokbol, akkor azt is megtanultam,hogy a krumplibogarak nagyon büdösen égnek, illetve amikor mérges volt légycsapóval akart popón csapni.
120kiló vagyok,de a mai naig úgy futok,hogy a 60kilós baratnőm lefutom 100méteren.
Biztos sok bölcsességet kaptam,de ez a par ami ide való esetleg.
Sok jó tanácsot és arany igazságokat mondott nekem. Próbáltam, próbálom megfogadni őket több-kevesebb sikerrel.
Szerintem sokat segítettek abban, hogy jobb ember legyek.
Az egyik tanácsát megosztanám veletek, amit az egyik kissebb stiklim után mondott nekem:
"Édes kisfiam! Nem mondom neked azt, hogy ne lopj, de ha már lopsz, akkor annyit lopjál, hogy a jó Isten is hozzád menjen kölcsönkérni! Kevesebbér nem érdemes..." :)
„A busz vagy a fiúk után nem érdemes futni“
Nem tudom miért, ez jutott most eszembe, ezt sokat mondogatta viccből. De ezen kívül nagyon sok értékes dolgot tanultam tőle, hogy hogyan legyek jó, mit kezdjek egy kisgyerekkel (ezeket nem konkrétan ő tanította, inkább tőle tanultam el)
Gyerekkorom elég meghatározó személye volt. (Öhm, nem olyan rég hunyt el)
Hogy a családon belüli erőszak valóban létező dolog, amit nem vesznek észre a családtagok. 13 éves koromtól egy éven át molesztált, soha nem mondtam el senkinek mert szégyelltem.
Apai nagyapám jó ember volt.
Nekem anyai nagypapám bőven nem élt a születésem előtt sem.
Az apai pedig "mostoha" papa, ő sem vérszerinti de nekem ez jutott. Mindenkivel kötekedik, semmi nem jó neki de az unokáival áldott jó lélek. Soha egy rossz szót nem mondott rám, kiskoromba sokat barkácsoltunk együtt, főztünk is. Leginkább arra tanított meg, milyen aranyat ér a türelem, és hogy a családot nem feltétlenül a vér köti össze. Sajnos alkoholista lett és elég beteg, sokszor gondolok arra hogy milyen jó lenne ha még mindig a régi lenne.
Apai nagyapám meghalt mikor kb egy éves voltam, alkoholista volt.
Anyai nagyapám vicces ember volt, de agyvérzése lett alkoholizmus miatt kiskoromban, és bár túlélte, azóta elég lassú. Olyan mint egy tompa kisgyerek.
Sok mindent nem tanultam tőlük, csak hogy az alkohol nem vicces.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!