Mi a legfontosabb dolog, amire a nagyapád megtanított vagy amit eltanultál, megtanultál tőle?
"egészség legyen többit összelopjuk"
Mentünk lopni gyümölcsöket nyáron meg ilyenek, megtanított kaszálni kézi kaszával, meg ilyesmik
Anyai nagyapám: "Jobb 100 irigy, mint egy szánó".
Apai nagyapám, ha valakit nagyon megdicsértek előtte, hogy milyen jó ember az illető: "Osztozkodtál már vele örökségen...?"
Apai nagyapámmal elég távolságtartó a viszonyunk, pedig kifejezetten tisztelem, mint embert, sok mindent elért a saját erejéből. De a távolság miatt nem igazán tanultam tőle semmit.
A másiktól megtanultam azt, hogy a biológiai kötődés önmagában semmit nem jelent, és egy kapcsolatot fenntartani nem elég az, hogy "mert ez a család". Egy szemét állat volt az anyai nagyapám. Én voltam az egyetlen lányunokája, engem nézett le a legjobban. A fiúk közül az egyik börtönben, a másik meg életképtelen, mégis, az ő szemében ők emberek voltak, én meg "csak" egy lány. Ezt nem átallt éreztetni is, minél gyakrabban. Amúgy meg fiús lány voltam, nem barbieztam, hanem barkácsoltam, íjat csináltam magamnak gyerekként, stb. de ez még jobban zavarta, mintha csak csöndben babáztam volna valahol, mint ahogy ő mondta, egy normális lány.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!