Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Mi a legfontosabb dolog,...

Mi a legfontosabb dolog, amire a nagyapád megtanított vagy amit eltanultál, megtanultál tőle?

Figyelt kérdés

2021. febr. 13. 20:04
1 2 3 4
 1/36 anonim ***** válasza:
97%
4 éves volta, amikor elment. Kaphatott volna többet, de neki csak ennyi tellett. Legfontosabb, amit megtanított? Hogy mossak kezet étkezés előtt.
2021. febr. 13. 20:08
 2/36 anonim ***** válasza:
98%

"egészség legyen többit összelopjuk"

Mentünk lopni gyümölcsöket nyáron meg ilyenek, megtanított kaszálni kézi kaszával, meg ilyesmik

2021. febr. 13. 20:08
 3/36 anonim ***** válasza:
100%
"Úgy még soha nem volt, hogy valahogy ne lett volna."
2021. febr. 13. 20:12
 4/36 anonim válasza:
87%
Engem kapálni tanított és, hogy minden lyukat be kell tömni bármi is történjék. Ezt kisebb koromban nem igazán értettem, csak később...
2021. febr. 13. 20:13
 5/36 anonim ***** válasza:
100%
Biciklizni, sakkozni. De sokat tanultam tőle az életről is.
2021. febr. 13. 20:14
 6/36 anonim ***** válasza:
87%
“Aki nem dolgozik, ne is egyék.”
2021. febr. 13. 20:18
 7/36 anonim ***** válasza:
96%
Amibe nagyon beletrafált, az az, hogy "Figyled meg, az osztály hülyéje lesz felnőttként a leggazdagabb." Hát igaza lett. Meg egyszer megkóstolta az enerigaitalomat, és azt mondta, "Jó-jó, de rummal jobb lenne. És valóban jobb.
2021. febr. 13. 20:26
 8/36 anonim ***** válasza:
95%
Mindkét nagyapám alkoholista volt, az egyik "csendes", a másik igazi kötekedő pszichopata. Elrettentő példának jók voltak. Megtanultam tőlük (inkább általuk), hogy az a családom, aki úgy viselkedik, nem az, akihez genetikailag közöm van.
2021. febr. 13. 20:37
 9/36 anonim ***** válasza:
100%

Anyai nagyapám: "Jobb 100 irigy, mint egy szánó".

Apai nagyapám, ha valakit nagyon megdicsértek előtte, hogy milyen jó ember az illető: "Osztozkodtál már vele örökségen...?"

2021. febr. 13. 20:39
 10/36 anonim ***** válasza:
100%

Apai nagyapámmal elég távolságtartó a viszonyunk, pedig kifejezetten tisztelem, mint embert, sok mindent elért a saját erejéből. De a távolság miatt nem igazán tanultam tőle semmit.

A másiktól megtanultam azt, hogy a biológiai kötődés önmagában semmit nem jelent, és egy kapcsolatot fenntartani nem elég az, hogy "mert ez a család". Egy szemét állat volt az anyai nagyapám. Én voltam az egyetlen lányunokája, engem nézett le a legjobban. A fiúk közül az egyik börtönben, a másik meg életképtelen, mégis, az ő szemében ők emberek voltak, én meg "csak" egy lány. Ezt nem átallt éreztetni is, minél gyakrabban. Amúgy meg fiús lány voltam, nem barbieztam, hanem barkácsoltam, íjat csináltam magamnak gyerekként, stb. de ez még jobban zavarta, mintha csak csöndben babáztam volna valahol, mint ahogy ő mondta, egy normális lány.

2021. febr. 13. 20:47
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!