Nagyszülők mennyit költötök az unokákra?
Nekünk szegényebb a család, de azért nagyszüleim mindig adtak egy kis pénzt (általában pár ezer Ftot amíg gyerek voltam) ha ajándék volt. Amikor megvettem az első lakásomat, amit fel kellett újítani, a nagymamám határozottan erején felül vett nekem egy új hűtőt kb 100 ezer forintért. Valakinek ez gondolom semmi, nekünk ez hatalmas tétel volt és nagyon hálás voltam. Nem engedte visszautasítani, ehhez minden áron ragaszkodott.
Most babát várok, szüleim nagyon lelkesek, már vettek pár dolgot a babának (közösen velünk, tehát nem meglepetés volt, de ők akartak venni babakocsit, ilyesmi).
Szóval nálunk a család kb annyit segít, amennyit tud.
Anyai nagyszüleim hamar meghaltak, apai részről szintén. Nagymamám soha nem adott, amíg élt.
Kislányom szokott az én szüleimtől kapni kb. 2000-5000 Ft értékben, de ők rokkantnyugdíjasok. Most volt a szülinapja, 5000 Ft-ot kapott. Mi nagyon örültünk neki, belepótlódott az új ruháiba. :) Anyósom nem ad neki egy forintot se. Mióta megvan, semmit nem kapott még tőle.
Én ünnepekre (karácsony, szülinap, névnap) 20000Ft-ot kaptam tőlük, unokatesóimmal általában diplomázáskor kaptunk 100000 fölötti összeget, illetve amíg egyetemre jártunk, Nagypapám ragaszkodott hozzá, hogy az tanulmányaink alatt mindannyiunknak ad havi 25000 forintot, hogy ne az anyagi túlélésre kelljen fókuszálnunk, hanem békében foglalkozhassunk a sulival. Illetve a halála előtt még egyik unokatesómnak adott az esküvőjére, nekem pedig lakáshoz beleadtak Nagymamámmal az önerőbe (nem égbekiáltóan sokat, de az én akkori anyagi helyzetem mellett sokat számított).
Nagyszüleim egyébként nem (voltak) gazdagok, viszont Nagypapám gyerekkorában mélyszegénységben élt, onnan szerzett értelmiségi állást, egész életében legalább 2-3féle munkát végzett egyszerre, és nagyon nagy célja volt az, hogy a gyerekeinek és az unokáinak ne legyen olyan nehéz az alapvető létbiztonság megteremtése, mint neki, ezért támogatott minket ennyire. Én azt is teljesen értékeltem volna, ha sokkal kevesebbet adnak, viszont mivel egyetem alatt a szüleim nem támogattak annyira, nagyon jól jött, hogy a Nagyszüleimre számíthattam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!