Vélemény a mendei idősek otthonáról? (Oázis)
Nagymamám volt ott. Én nem tudok rosszat mondani ahhoz képest, amiket eddig láttam.
Kimehetnek a kertbe, vannak mókusok, jó volt akkor a közösség is. Van tévé szoba, könyvtár, foglalkozások. Megy a fodrász is néha. Van nem messze egy bolt is, oda is kimehetnek. A kert is szép, rendezett.
Az ápolókat én normálisnak láttam, nem volt probléma semmivel.
Az én egyik nagyszülőm is itt van már egy ideje.
Az ápolók többsége valóban kedves, ezen kívül azonban nem sok jót tudok elmondani erről az intézményről. Az ételekre nagyon panaszkodnak a bentlakó idősek, hogy ízetlen és egyhangú. Kevésszer fürdetik őket. A tárgyaikat sokszor kérdezés nélkül elpakolják a felső polcokra, amiket viszont az idősek nem érnek el. Bizonyára nem ennyire rossz a helyzet annál, aki még mozgásképes.
De minden esetben arra kell készülni, hogy az intézmény szigorú látogatási szabályai nehézkessé teszik a kapcsolattartást (1. Gyerek nem látogathat. 2. Egy időst egyszerre maximum 2 ember látogathat. 3. A szobákba egyáltalán nem mehet be a látogató, még rövid időre sem. 4. Napokkal előbb be kell jelentkezni, ha szeretnénk bemenni - tehát ugrott a spontaneitás és ha éppen arra jársz, akkor sem mehetsz be csak úgy a mamához/papához.)
Ha valakinek tényleg szívügye, hogy hol gondozzák a nagyszüleit és anyagilag megengedheti, akkor mindenképp egy színvonalasabb idősotthont keresnék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!