Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Mit lehet ilyenkor csinálni?

Mit lehet ilyenkor csinálni?

Figyelt kérdés
Egyetemisták vagyunk mind a ketten hugommal, együtt lakunk, annyi pénzt össze tudunk kuporgatni, hogy megéljünk egyetem mellett. Sajnos a húgomnak most egézségügyi okok miatt több pénzre lenne szüksége, úgy számoltuk ez ki is jön. Én nagyon szeretnék már önálló lenni, valamennyire sikerült is, egyetem mellett dolgoztam, de abba kellett hagyjam, mert nem bírtam a kettőt egyszerre, így maradt csak a nyári meló. A nagyanyám megőrjít, mindig megkérdi van-e pénzem, mondom, hogy van, és mindig meg kell vele beszéljem az anyagiakat, mintha rátartozna, és mindenképpen pénzt akar adni, mondom, hogy nem kell, erre ő mindig veszekszik velem, hogy mégis honnan lenne nekem pénzem, meg olyan gúnyosan vág vissza, hogy jó nekem, ha annyi pénzem van és nem fogadom el.A viszonyunk amúgy nem olyan jó, ha elmegyek hozzá mindig elmondja a legújabb pletykákat meg, hogy a korombeliek már nősülnek meg házat vettek meg egyetemet végeznek, mindig rosszul érzem magam miután nála jártam. A szüleim sosem támogattak(anyám minimálbérért dolgozik, apám meg leszarja magasról az egészet, neki csak a saját kényelme a fontos). Annyira elegem van már ebből a kiszolgáltatott helyzetből, a húgomat muszáj támogassam, nem akarom, hogy azokon átmenjen, amin én. Mégis mit tudnák csinálni? Olyan jó lenne már egyszer nem a pénzen aggódni, csak egyszerűen élni. Mit gondoltok erről a helyzetről? Túlreagálom?

2021. febr. 8. 17:21
 1/2 anonim ***** válasza:
100%
Ez a helyzet szar, de majd ha lediplomázol, akkor jobb lesz. Addig tarts ki.
2021. febr. 8. 17:26
 2/2 anonim ***** válasza:
100%
Én ebben a helyzetben kivételesen elfogadnám a nagyitól a pénzt. Nem magam, hanem a húgom miatt. Aztán az első ugy adódó alkalomkor vissza adnám neki. De te tudod mennyire éri ez meg neked. Vissza hallanád tőle, hogy ő pénzt adott neked?
2021. febr. 8. 17:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!