Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Mit tennétek, ha a nagyszülőtö...

Mit tennétek, ha a nagyszülőtök beadná múzeumba azokat a tárgyakat, emlékeket, amik nektek is évek óta fontosak?

Figyelt kérdés

Nagymamáról van szó. Rengeteg dolgot gyűjtött az évek során, képek róluk, kisebb tárgyak -nem vészesen nagy érték, csak régi, családban maradt dolgok -, amik számomra is fontosak voltak. Mert mindig a nagyszülői házra, rájuk emlékeztetnek. Nem bútorokról vagy festményekről vagy drága teáskészletről beszélek.

A múzeum, amiről beszélünk, elég kicsi, nem igazán ismert - egy kis község múzeuma, amiben nincs sok látogató -, de a nagyszülőkkel jó a kapcsolat, mert az utcában laknak.

Mire meséli nagyi, hogy beadta ezeket a dolgokat a múzeumba -ingyen- és kiállították és képzeljem el, és most ott van és az ő dolgait nézik.

Hát, nekem rosszul esett. Főleg, hogy mindig kérdezgetik, hogy mit hagyjanak nekem, én pedig mindig mondom, hogy a fotóalbumot, azokat a tárgyakat, amikkel játszottam régen, ilyesmik. Erre pont ezeket adják le, és örvendezik rajta a nagyi...

2021. jan. 14. 07:44
 1/6 anonim ***** válasza:
69%
Bárhogy nézem, az ő tulajdonai. Ha ezt akarja tenni velük, akkor meg is teheti.
2021. jan. 14. 07:59
 2/6 anonim ***** válasza:
71%
Én megmondanám neki, hogy ez nem esett jól. Hiába az ő holmija.
2021. jan. 14. 08:02
 3/6 anonim ***** válasza:
74%
Ha neked olyan fontosak voltak, miért nem kérted el tőle? Mit csinálnál velük? Őrizgetnéd egy fiók mélyén? De a múzeumban te is megnézheted, ha éppen ez jut az eszedbe.
2021. jan. 14. 08:08
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Nem lehet, hogy csak ideiglenesen vannak kiállítva?
2021. jan. 14. 08:17
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Nekem sem esne jól (ha már tényleg megkérdezte, és te megmondtad), de természetesen az ő dolga. Annyiban nem "rossz", hogy a múzeum ezeket a családi értékeket hosszú távon megőrzi, és ha kevesen is nézik meg, az a kevés ember őszinte érdeklődéssel megy oda.
2021. jan. 14. 08:36
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Pont ezt akartam írni, mint amit a 4-es.

Nekünk is vannak bútoraink, amik ki vannak állítva többéves szerződéssel, de a tulajdonunkban maradtak. Részünkről nagyon is prózai oka volt ennek a lépésnek, mert nem lett volna pénzünk szakszerűen restauráltatni őket, viszont a múzeum ezt a kiállítás fejében megtette.

Ezzel csak azt akarom mondani, hogy nem feltétlenül mondott le a nagyid a tulajdonjogról.

2021. jan. 14. 09:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!