Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Tényleg túlreagálom?

Tincsi11991 kérdése:

Tényleg túlreagálom?

Figyelt kérdés
Ott kezdeném hogy 2014-ben ismerkedtem meg a jelenlegi párommal. Akkoriban még édesapámmal és a testvéreimmel éltem a szülői házban. Édesanyám 2007-ben elhuny. Pár év múlva Apám megismerkedett egy nővel, és azóta is együtt élnek. 2015-ben összeköltöztem a párommal és született két kisfiunk. Most jön a lényeg. Én úgy vettem észre Édesapám-ék nem igazán akarnak közösködni a családommal. Megteszik a tisztelet köröket (húsvét), ahová a két öcsém el sem jön. Ha meghívjuk őket a gyermekeink születésnapjára, oda se abban az időpontban jönnek, mindig hamarabb mire jönne a többi vendég, fél óra és el is mennek. Karácsonykor mindig mi megyünk, ők sosem jönnek. Mindig én viszem el hozzájuk a gyerekeket, hogy azért csak a nagyapjuk, lássa őket. Ennyi szokott lenni a látogatás, ha meghívjuk őket, önmaguktól nem jönnek. Nem hívnak telefonon, nem írnak facebook-on sem, ha én nem írok rájuk. Kicsit besokalltam. Idén karácsonykor nem mentünk le. Ezt mondtam is nekik. Semmi visszajelzés, semmi reakció. Apám párja nevelőszülő és most is van náluk két gyermek. Feltették a facebook-ra a gyerekek karácsonyfáját roskadozott alatta a rengeteg ajándék, az én gyerekeim meg le vannak tojva. Félreértés ne essék nem sajnálom senkitől az ajándékot, a gyermekeimnek nem szenvednek hiányt semmiben, de mégis bánt a dolog, hogyha nem megyünk le az én gyerekeim nem kapnak semmit tőlük. Tényleg én vagyok az aki túlreagálom? Családcentrikus vagyok, és szeretem a családommal tartani a kapcsolatot, de ezek után kétszer is meggondolom a dolgokat.

2020. dec. 26. 18:44
 1/5 anonim ***** válasza:
88%

Őszintén sajnálom, hogy szomorú vagy, de sajnos tippem sincs.

Talán a pároddal van gondjuk? ...annyira nem írtál semmit...

2020. dec. 26. 18:51
 2/5 A kérdező kommentje:
Sajnos lehet benne valami igazság. Mikor elmegyünk hozzájuk rám is és páromra is furcsán néz, mintha lenézne minket.Nem tudom miért, páromnak jo munkája van, szeret minket, jóformán a tenyerén hordoz minket. Annyi hogy még nem vagyunk házasok,de tervezzük. Tehát nem tudom miért neheztelne a páromra. Az is megfordult a fejembe hogy az asszonya tömi tele a fejét, mert be vallom az igazat nem igazán jövök ki a párjával, érthető okok miatt. Mondok egy példát. Náluk laktam még, reggelente mindig köszöntem a párjának "Jó reggelt" sose viszonozta a köszönésem, egy idő után nem érdekelt, és nem is köszöntem, másnap elpanaszolta apámnak hogy én nem köszönök neki. Ő ilyen. A többit nem részletezném. Mert szerintem ha én tisztelet tudóan beszélek a másikkal, tőle is elvárhatok egy minimális tiszteletet.
2020. dec. 26. 19:18
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

A nőnek terhére vagytok, nem akarja, hogy apátok költsön rátok, hogy ott "zavarjátok a vizet". Apád meg megalkuvó.

Sajnos, a férfiak hajlamosan alávetni magukat, kényelmesek, és nem harcolnak a gyerekükért. Inkább az új feleség gyerekeit és unokáit pátyolgatják.

Van ilyen a mi családunkban is. Én őszintén mondtam a bátyámnak,

hogy miért az új feleség fiát tömi pénzzel, unokáját dajkálja, viszi nyaralni külföldre is. A saját lánya, fia és unokája még csak a lábát

se teheti be hozzájuk. Ha ő telefonál, vagy elindulna, hogy találkozzon a lányával, a felesége állandóan a nyomában, és hisztériás rohamokat kap.

Megmondtam a bátyámnak, hogy szégyellje magát.

2020. dec. 27. 05:21
 4/5 anonim ***** válasza:

Jól látod, a nője áskálódik.

Nálunk is ugyanez volt, elköltöztem, apa sosem jött el hozzám. Ha nem kerestem, hetekig nem hívott. Ha megbezséltük, hogy beülünk egy kávéra, lemondta az utolsó pillanatban, mert a mostohámnak pont akkor akadt "halaszthatatlan" dolga. Mindegy, ezt nem csak velem csinálta, lényegében a teljes családját a nő heppjei szerint ignorálta.

Azt javaslom, üljetek le hármasban-négyesben és borítsd a bilit, ha oltári nagy balhé lesz belőle, akkor is. Ne vádaskodj, de mondd el nekik az érzéseid, és hogy tervez-e változtatni a viselkedésén.

Nálunk is ez volt - meguntam, hogy apa nője irányít mindent, és apának tényleg félórája nem volt sem rám sem a testvérére és elbeszélgettem vele.

Azóta keres, sokkal jobb a kapcsolatunk és a mostohámmal is kezdünk értelmes viszonyt kialakítani (az ő szemében "a nyakára hozott, másik kölyök" voltam mindig is)

2020. dec. 27. 09:32
 5/5 Annapanna2 válasza:

Nálunk csak kicsit hasonlít a helyzet...

Ott kezdem ,hogy nekem van egy bátyám. Az unokatesómék isbketten vannak és a nagyszüleimnél csak a nagyok a lényegek a kisebbek nem.Például amikor én csesztettem a tesómat akkor rámszólt,de amikor ő nyuvasztott akkor annyit mondott azt is a tesómnak hogy "ott az ablak sarka vigyázz!"

2020. dec. 27. 10:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!