Megkeresnétek sosem látott nagyszüleiteket?
Én annak idején pont 30 év után találkoztam apai nagyanyámmal. Egy távoli rokon (akit szintén nem ismertem, de ő tudott rólam, csak valahol külföldön élt) hirtelen felbukkanása révén sikerült összehozni a találkozót. Apai nagyszüleimről és az egész rokonságról sem tudtam semmit, mivel édesapám fiatalon meghalt, mikor csak 3 éves voltam. A nagyszüleim elváltak, nagyapám újra nősült, vele 1-2 alkalommal találkoztam. Nagyanyám nem bírta anyámat, ezért megszakadt a kapcsolat.
Reméltem, hogy apukámról is megtudok pár dolgot, mivel rá sem igazán emlékeztem, sajnos. Képeket láttam nagyanyámról az esküvőről, meg velem kisbaba koromban. Mikor megláttam, ledöbbentem. Nyomokban sem hasonlított a képeken szereplő asszonyra, apró volt és törékeny, már teljesen demens. Sajnos nem váltotta be a találkozás a hozzáfűzött reményeimet, de egy dolog nagyon megmaradt bennem: szinte folyamatosan a kicsi fiát emlegette (édesapámat, volt egy bátyja is, ekkor vele élt), hogy mennyire hiányzik neki. De azt már nem értette és nem fogta fel, hogy én ennek az imádott kisfiúnak a gyereke vagyok és az unokája. Szívszorító találkozás volt.
Helyedben mindenképpen megpróbálkoznék, talán még szerencséd lesz. Ha nem ismeri meg az ember a valóságot teljes egészében, mindig marad valami űr. Nekem nem sikerült betölteni, most családfakutatással próbálom foltozgatni a lyukakat. Neked még sikerülhet! Drukkolok, hogy így legyen.
Sajanlom h elhunyt a papa ha a mamad meg el biztos orulne neked!
Anyukad hogy reagalt a papa halálhírére????
Sajnálom, hogy így alakult. :(
Anyud, hogy áll ehez a hírhez?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!