Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Megkeresnétek sosem látott...

Megkeresnétek sosem látott nagyszüleiteket?

Figyelt kérdés
Sosem találkoztam anyám szüleivel. Anyám és a szülei 30 éve megszakították a kapcsolatot, mert ellenezték anyám kapcsolatát apámmal. Anyám nem tud róluk azóta sem semmit. Titeket érdekelne, mi lehet velük, hogy látják a történteket, milyen emberek?
2021. jan. 4. 10:14
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
51%
Igen, mindenképpen megkeresném őket. Lehet, hogy okkal ellenezték a kapcsolatot, kíváncsi lennék az ő verziójukra is.
2021. jan. 4. 11:04
 12/28 anonim ***** válasza:
59%
én legalább egyszer megkeresném őket, hogy elmondhassák az ő verziójukat arról mi történt harninc éve. néha ilyenkor fény derül arra, hogy minden másképp történt mint ahogy hallottad. egy órát az életemből a nagyszüleimre áldoznék, azzal a tudattal, hogy három perc után is sarkon fordulhatok ha úgy érzem. de legalább nem maradna lezáratlan ez a dolog.
2021. jan. 4. 11:11
 13/28 anonim ***** válasza:
39%
Engem se érdekelnének, főleg, ha jól értettem ők se érdeklődtek soha felőled. Akkor meg minek velük foglalkozni?
2021. jan. 4. 11:33
 14/28 anonim ***** válasza:
45%
Nem érdekelnének.
2021. jan. 4. 11:50
 15/28 anonim ***** válasza:
71%

En megkeresnem oket.

DE nem rontanek ajtostul a hazba. Ha valoban erdekelnek, akkor elsore ezt kommunikald, hogy szeretned eesanyad szuleit megismerni az edes nagyszuleidet mint embereket. (En vigyaznek nehogy olyasmiket mondjak amivel arra utalnek elmulasztottak, kihagytak valamit vagy hogy te a masik oldalt is meg akarod hallgatni...inkabb valami olyannal probalkoznek, hogy csodalatosnak tartom az edesanyam es azt gondolom akik felneveltek azok hatasara lehetett o is ilyen jo ember...)

Ha 30 evig nem kerestek, akkor vagy nagyon megharagudtak anyudra es igy nem szerencses regi konfliktussal elojonni mar elsore vagy kesobb nem tudtak hogyan fogjanak hozza es meg bujkal is bennuk sertettseg.

Ismerek olyan csaladot, ahol hasonlo tortent es tiszta happy end lett a vege. Meg ismerek olyat is, ahol azota se akarjak latni egymast. Vagyis a fiatal keresi az idosebbet, de az nem all vele szoba.

Ha mas nem azert megeri megkeresni oket, mert megiscsak toluk van a genetikai allomanyod egy resze es az idoskori betegsegeiket lathatod...es tudhatod nire kell odafigyelned. Masreszt a csaladod felmenoirol kerdezheted, megtudhatod a csaladod regi torteneteit...dedszulok, ukszulok, honnan jottetek. Harmadreszt ha szerencsed van nyersz ket jofej idosebb embert az eletedbe, akik szukseg eseten tanacsot adhatnak vagy velemenyt formalhatnak bizonyos helyzetekben (es sokszor a tapasztatabb oregek sokkal objektivebbek, mint a szulok vagy baratok).

Az orokseg, penz es meg egyszer mondom az elsore felhozott"kivancsi vagyok a ti verziotokra is" temat messzire keruld el!!! Ha sikerul osszeismerkedni, akkor elobb utobb a kenyes tema elokerul...hagyd hogy maguktol meseljenek rola.

2021. jan. 4. 13:42
 16/28 anonim ***** válasza:
76%
Mi okból pontoznak le mindenkit?
2021. jan. 4. 13:48
 17/28 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. Sokáig én is úgy gondolkodtam, hogy nem érdekelnek, semmi közöm hozzájuk. De mostanában kezdem úgy érezni, hogy nagyon sokféle árnyalata lehet ennek a sztorinak. Anyámnak se barátai, se családi kapcsolatai nincsenek 35 éve, csak apám, én és a tesóm létezünk számára. Sosem jár(t) el sehova, munkahelye sincs, ahol emberekkel találkozhatna, mert az apámmal közös vállalkozásuk volt. Apám uralta az egész életét, és olykor megfordul a fejemben, hogy valójában apám egyfajta bántalmazó az ő házasságukban, és ő épít(t)ette le anyám kapcsolatát a külvilággal, szociálisan teljesen elzárta, a házasság előtti hobbijaival is fel kellet hagynia, és anyám mégcsak szembe se néz azzal, hogy ez egy bántalmazási mintázat is lehet. Annyit tudok még, hogy a szüleim voltak, akik kimondták a végső szót az anyám szüleivel való szakítasban, vagyis ők mondták, hogy ne jöjjenek többet.

Amúgy ma utánaneztem, a nagyapám 2020 elején meghalt. Elkéstem. A nagyanyámról semmit sem találtam.

2021. jan. 4. 15:49
 18/28 anonim ***** válasza:
53%
Ez után felszeretnéd keresni mamádat?
2021. jan. 4. 17:43
 19/28 anonim ***** válasza:
28%
A mostanit se keresem, minek keresném akkor, ha nem is ismerem őket?
2021. jan. 4. 17:44
 20/28 A kérdező kommentje:
Talán. Azt hiszem, igen, meg szeretném keresni.
2021. jan. 4. 18:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!