Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Hogy lehetséges hogy sok...

Hogy lehetséges hogy sok nagyszülő jobban szereti az egyik unokát a másiknál?

Figyelt kérdés

Csak szülő vagyok el sem tudom képzelni hogy egyik gyerekemet a másiknál jobban szeressem.

Anyósom is látom hogy egyik teljesen hidegen hagyja, a másikat meg elhalmozza és csak róla beszél.

Mi változik nyugdíjas korra? Vagy ők csak egy ilyen gonosz generáció ?

2020. dec. 27. 17:52
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
93%

Azért mert vannak olyan nagyik akik pl. a fiúkat jobban szeretik mint a lányokat. Akik közelebb laknak hozzá és több időt töltenek vele, azokat is előnyben részesíti azokkal szemben akiket évente csak párszor lát.

Később az is befolyásolja, hogy az unoka mit tanul/ hol dolgozik és, hogy olyan területen helyezkedik-e el ami hagyomány a családban.

Ezek azok amiket én észrevettem, de kismillió dolgot fel lehetne még sorolni.

2020. dec. 27. 19:12
 12/22 anonim ***** válasza:
19%
Én ezt nagyon rohadt, mocskos dolognak tartom. Extrém esetben elfogadható, pl. egyik unoka szereti a nagymamát, a másik pedig megveri és kirabolja. De egyébként nem. Az emberek undorítóak.
2020. dec. 27. 19:17
 13/22 anonim ***** válasza:
93%

Velünk lakott az anyai nagymamám. Engem jobban szeretett, mint a húgomat. A szüleim viszont a húgomat csípték jobban, főleg anyám.

Az apai nagyszüleim viszont a nagynénémet / és miután férjhez ment, gyerekei lettek, a családját is / tartották nagyobb becsben, a 2 öccse, azaz apám és a nagybátyám hátrább ált a listán.

De tudnék még példákat sorolni.

Sok esetben nem egyformán szeretik a szülők/nagyszülők a gyerekeiket/unokáikat. Van, aki nyíltan ki is mutatja, ki a kedvenc. Rosszul eshet, de ez van.

Persze, az élet alakíthat a helyzeten, főleg, ha a szülő a szívének kevésbé kedves gyereke támogatására szorul.

Nálunk is ez történt: a kiskirálylány húgom szépen lelépett jópár éve, és tojik a fejünkre, anyámnak pedig most már én is jó lettem.

2020. dec. 27. 19:19
 14/22 anonim ***** válasza:
71%

Engem a mamam azért szeretett kevésbé mert nem tudta nagyon kezelni a gyerekeket ( anyukámat is a dédim nevelte fel) amíg a tesom jó gyerek volt, szeretett a virágokról meg a kajákról beszélgetni, addig én szerettem rohangálni meg legózni ( sajnos egy kettő mindig maradt a szőnyegen)

De ettől függetlenül én nagyon szerettem őt, különleges helyet foglal el a szívemben. Amikor haldoklott a tesom nem jött soha át hozza, nem azért mert nem szerette, egyszerűen nem tudta elviselni a gondolatot hogy hetek múlva nem lesz többé. Bennem pedig az ellenkezője zajlott le, pár hetem volt hogy megbarátkozzunk. És sikerült, mielőtt kómába esett éjszaka felkelt és keresett engem, mindig az agya mellett ültem és fogtam a kezet, éjszaka viszont itthon voltam és ő azt álmodta hogy ott vagyok, nem értette hova tűntem.

Tudom hogy nehéz az ilyen nagymamákat néha elviselni. Nekem is rosszul esett hogy kimutatta hogy nem nagyon kedvel. De a végére megváltozott, és nem multik el úgy napom hogy ne gondolnék az én mufurc nagymamámra.

2020. dec. 28. 01:41
 15/22 anonim ***** válasza:
72%
Én szülőként sem szeretem egyformán a gyerekeimet, el sem tudom képzelni, hogy valaki őszintén tudja és nem hazudik magának is...
2020. dec. 28. 02:31
 16/22 anonim ***** válasza:
24%

Öreganyámnak 6 unokája és 7 dédunokája van.

Ebből gyakorlatilag csak 4 fő kedvenc unoka van és 3 kedve c désunoka.

Igen ki lrhet találni, hogy a maradék 2 unoka nővérem +én valamint nővérem fia és a 3 lányom a maradék dédunoka. Csak halkan súgóm a lányaimat még nem is látta és amíg él nem is fogja. Anyám családjából senki se.

2020. dec. 28. 03:06
 17/22 anonim ***** válasza:
76%

Hat én meg azt nem tudom elképzelni, hogy lehet két gyereket egyformán szeretni, ezért van csak egy.

A szeretet nem kötelező és nem irányítható.

2020. dec. 28. 06:43
 18/22 anonim ***** válasza:
19%

"Mi változik nyugdíjas korra? Vagy ők csak egy ilyen gonosz generáció ?"

Még szerencse, hogy te nem abba a gonosz generációba tartozol, hanem abba az igazságos, értelmes, okos generációba, aki tudja, hogy az emberek különbözőek, különbözik a viselkedésük is és attól, hogy valaki nyugdíjas korú lesz, nem változik meg egyik napról a másikra a viselkedése az unokákkal szemben. El tudom képzelni a te gondolatmeneted alapján: A nagyszülő egyformán szereti az unokákat, aztán betölti a 65. évét (most ez a nyugdíjkorhatár) és másnap úgy kel, hogy ezentúl Pistikét szeretem csak, őt elhalmozom mindennel, Józsikát viszont ezután le se kakkantom.

Ha bajod van az anyósod viselkedésével, miért nem azt írod, miért általánosítasz?

Vagy szerinted az is megállja a helyét hogy a mostani anyukák képtelenek egy kicsit is nevelni a gyerekeiket, minden gyerek önző, hisztis zsarnok és minden meny tudálékos, sértődékeny, az anyóst csak kihasználni akaró hisztérika?

2020. dec. 28. 10:52
 19/22 Annapanna2 válasza:
71%
Én nem tudom mert még gyerek vagyok de nálunk is különbséget tesz a nagymamám... MIVEL én vagyok a második unoka le vagyok tojva...
2020. dec. 28. 11:15
 20/22 anonim ***** válasza:
40%

Na dednagyanyam pedig pont ezt csinalta miutan megszulettek az elsők

hogy 'na ezentúl csak Marikàt es Jancsikàt szeretem csak, őket elhalmozom mindennel, Pistiket Katikat meg a tobbi 'hogyishivjakot' viszont ezután le se kakkantom.'

Szoval ő csak az elsoszulotteket "szerette" a tobbieket meg gunyolni szerette. Sajnos sokszor voltak rabizva. Anyam mondta neki egyszer kisiskolaskent amikor gunyolta hogy gonosz, azon meg fel volt haborodva, hogy micsoda szemtelenseg.

2020. dec. 28. 13:45
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!