Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Szerintetek érezzem fenyegetve...

Szerintetek érezzem fenyegetve magam?

Figyelt kérdés
Mi vagyunk a legközelebbi csaladtagjai a nagymamámnak, apukám, bátyám, én. Mamám múltkor kijelentette, hogy a férfiak nem ápolónak valók, ő meg sem engedné egyikőjüknek sem hogy ápolják időskorára ha odakerülne a sor. De hogy az másabb sokkal ha én fürdetném, pelenkáznám, mert én gondoskodó kis lány vagyok stb.. És így rám nézett hogy " de nem?" hát én köpni-nyelni nem tudtam. Bátyám is kiröhögöt egy ilyen "jól megszivtad" nézéssel sunyiban. Szemétség vagy sem, en erre nem lennék/leszek képes. Ezzel most célozni akart hogy később nekem kéne őt ápolni? Mert nem szeretném, hiába szemétség.

2020. dec. 6. 14:51
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
100%
Apád, bátyád és te közösen megfizetitek az ápolót.
2020. dec. 6. 15:47
 12/27 anonim ***** válasza:
91%
Le lehet szállni a mártírjáratról, ugyanis attól még, hogy vki nem önnön kezével ápol vkit, elkövethet mindent, hogy jó kezekben legyen a családtagja. Magam részéről inkább dolgozok többet, vagy vállalok másodállást, minthogy szakképzetlenül próbáljam ellátni a családtagom, amihez nem is értek és mindkettőnknek méltatlan helyzetet szül.
2020. dec. 6. 15:47
 13/27 anonim ***** válasza:
74%
12-es, ha valakit már annyira kell ápolni, hogy pelenkázásra szorul, akkor az ápolókat nem fizeted meg egy másodállásból.
2020. dec. 6. 15:56
 14/27 anonim ***** válasza:
100%
Bátyád mekkora pancser. Ha meghatottan és elismerősen nézett volna, lehet még el is vállalod részben, de ezek után nyilván fizethet bele ő is az ápolóba... Jól meg kell gondolni ki min röhög, mert visszaüthet.
2020. dec. 6. 15:59
 15/27 anonim ***** válasza:
37%
13: de igen, mert felelős ember takarékosan él, és igyekszik mindig fejlődni, hogy időről időre magasabb bevételre tegyen szert, pont az ilyen esetek miatt is. De ez már messzire vezet és mindenkinek saját magát kell ismernie. Én képtelen lennék arra, hogy egy magatehetetlen embert gondozzak, sem fizikailag, sem lelkileg nem vagyok rá képes, de ettől nem szeretem kevésbé idős családtagjaimat, sőt. Épp ezért nem kellene gyors ítéletet hoznia azoknak, akik pedig felvállalják ezt. Az is nagyon dicséretes dolog, de - mint ahogy itt is jól látszik - nagyon sokszor csinál mártírt magából az illető.
2020. dec. 6. 16:10
 16/27 anonim ***** válasza:
49%
15-ös, egy 16 órás otthoni ápolás olyan félmilliónál kezdődik havonta, te tényleg tudnál ennyit keresni egy másodállással?
2020. dec. 6. 16:15
 17/27 anonim ***** válasza:
90%
Ez egy elég durva csúsztatás, nem csak otthoni ápolás létezik magánúton felvett nővérekkel. Másrészt normális családban nem egy ember viseli a költségeket. De itt csak az a cél, hogy hiteltelenítve legyen az, hogy megoldható önfeláldozás nélkül is egy beteg csaladtag ellátása, szóval részemről befejeztem, leírtam amit akartam.
2020. dec. 6. 16:33
 18/27 anonim ***** válasza:
100%

Ha ápolásra szorul, vannak olyan otthonok, ahol kb. napi 5 ezer forintért ápolják. (Az meg kijön a nyugdíjából simán.)

Nem a levegőbe beszélek, két ismerősöm is most helyezte el így az idős rokonát.

Persze ideálisabb nyilván olyan bentlakásos ápolónőt fogadni, aki 0-24-ben vele van a beteg otthonában, de az tényleg horribilis.

2020. dec. 6. 16:39
 19/27 anonim ***** válasza:
91%

"12-es, ha valakit már annyira kell ápolni, hogy pelenkázásra szorul, akkor az ápolókat nem fizeted meg egy másodállásból."

Ha egy otthonban ápoltatja, akkor megfizeti belőle.

2020. dec. 6. 16:42
 20/27 anonim ***** válasza:
81%
16-os, senki nem beszélt otthoni ápolásról.
2020. dec. 6. 16:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!