Lényegretörő tényközlésemmel bunkó voltam nagyanyámmal, vagy tárgyilagos, és józan gondolkodású?
9!
A fiatal unoka életét ennyi nem fogja ám tönkre tenni.
Nagyapám Alzheimeres volt. Hidd el, a kérdező problémája semmi ahhoz hasonlítva.
" tökük ki van vele" aha.. persze a kevéske nyugdíja azért jó nem? Csak épp foglalkozni ne kelljen vele senkinek se...
Nem fürdök... Oké magától nem is, mert nincs tudatában de azért kellene megfogni s megfürdetni, ja hogy az undi?
"mire hirtelen a nagy mélyből hirtelen előtört belőlem a nagy őszinteség: "igen!"" az ugye megvan hogy ez a mondatod szökesen üti azt hogy "tárgyilagos, és józan gondolkodású"
ne szépítsd, felkaptad a vizet, ez van előfordul.
Egy demens emberrel nagyon nehéz, és innentől csak rosszabb lesz. Tárgyilagos, és józan biztosan nem voltál (Demens emberrel nem is lehet egyébként) mivel kifakadtál rá.
Akkor kezelnéd jól, ha teljesen nyugodtan megmondanád, hogy büdös és segítesz neki megfürdeni. 88 évesen nem mozog olyan könnyen még egy egészséges ember sem.
Egyrészt adjatok neki valami munkát. Az én mamám folyton diót tört, már mindenkitől kértük el a diókat, hogy feltörve vissza adjuk. Mert ez lefoglalta, szerintem nem is tudta mennyit meg pucolt.
Másrészt keressetek neki otthont. Nem tudom merre laktok, de egyes helyeken több éves várólisták vannak. Rohamosan fog romlani a szellemi állapota. Nem lenne jó ha akkor kaptok észhez amikor már tényleg nem ismer fel senkit és gázt, vizet mindent nyitva hagy maga után.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!