Lényegretörő tényközlésemmel bunkó voltam nagyanyámmal, vagy tárgyilagos, és józan gondolkodású?
Figyelt kérdés
Már évek óta velünk lakik, idén 88 éves, és az utóbbi időkben egyre jobban kezd rajta elhatalmasodni a demencia, ami annyit tesz, hogy időnként hülyeségeket beszél, csinál, és időnként csődöt mond az arcfelismerő szoftvere. Mivel napközben unja magát, időnként azzal szórakozik, hogy bejön a szobámba, és 20 percen át igazgatja az ágyneműmet. Ez két dolog miatt zavaró: home office-ban dolgozom, és az állandó motoszkálásaival, neszeivel őrli az idegeimet, a másik pedig, hogy mivel nem nagyon szeret fürdeni, így gyakran büdös is. Ma volt az első alkalom, hogy először finoman próbáltam a tudtára adni, hogy nem muszáj az ágyat centiméterenként kisimítani, jó az úgy, ahogy van, úgyse ő alszik benne (néha unalmában még bele is fekszik ha éppen olyanja van, ami a halálom). Amikor ez nem hatott rá, és tovább csinálta, finoman célozgatva rá hogy elég már az ágysimogatásból, megismételtem a kérést, mire ő megkérdezte, hogy zavar-e engem, mire hirtelen a nagy mélyből hirtelen előtört belőlem a nagy őszinteség: "igen!" Mire ő szépen szedelődzködött és szép csendben kiment a szobából. Már annyira zavart a szaga, és a motoszkálása, és az, hogy már hónapok óta ezt csinálja, hogy egy idő után már szinte előtört belőlem ez a lelki mozzanat. Bunkó voltam, vagy éppenséggel jól tettem, hogy őszinte voltam vele? (10 perc múlva az is igaz, hogy mire én a kérdés végére érek, addigra ő már aranyhal módjára biztos, hogy el fogja felejteni az egészet)2020. nov. 25. 15:03
1/25 anonim válasza:
Bunkó voltál. Egy : idős ember akkor csinál ilyet, ha a végletekig elnyomják. Kettő: a fürdés az ő korában már nehézséget okoz neki, főleg ha kád van, de még zuhany alatt is. Próbáltátok emberszámba venni, nem hagyni hogy magányos legyen egy fedél alatt veletek?
2/25 anonim válasza:
88 éves öreganyádat már nem fogod tudni megváltoztatni, keressetek neki elfoglaltságot. akármit, bármit.
3/25 anonim válasza:
88 éves, demens nő, aki a világból kb csak benneteket érzékel....Igen, bunko voltál.
A "ne haragudj, nagyi, de dolgozóm, nem tudok koncentralni" pont ugyanazt jelenti, csak épp nem sértő.
4/25 anonim válasza:
Tökmindegy, mit mondasz neki, a rövid távú memóriája már nem működik neki. Ne a saját viselkedésedben gyönyörködj, inkább keressetek neki egy idősotthont, mert nálunk az arcfelismerés elromlása után 3 évvel már minket sem mindig ismert fel, pelenkázni kellett, és dührohamok voltak, le kellett zárni a konyhát, hogy ne mászkáljon késsel a kézben. Eljön az idő, amikor 24 órás felügyelet kell neki, mert felgyújtja a házat, és éjjel sem fog aludni, és altatózni sem lehet, mert épp az agyának az a része is elhal, amelyikre az altató hatna. Ismerős havi 400 ezerért kapott két ápolónőt 12-12 órás felügyeletre, ennél a demensek otthona azért olcsóbb.
5/25 anonim válasza:
Már vártam, mikor jön valaki hogy dobjátok ki az öreget mint a szemetet... Ha te beteg leszel, akkor gondolom az is oké ha szarik a fejedre a családod?
6/25 anonim válasza:
Hát én ebben nem látok akkora bunkóságot, úgy, hogy ugyanennyi idős nagymamával rendelkezem, csak mielőtt leoltanátok. Ő kérdezte, zavar-e, és erre az igen, egy adekvát válasz. Nem ordítottál (remélem), nem mondtad neki, hogy büdös, nem mondtad, hogy menjen a bánatos vérbe, szóval nem voltál túl kedves, de még belefért.
7/25 anonim válasza:
Egyáltalán nem. Fogalmam sincs mi a bunkóság ebben.
8/25 anonim válasza:
Csak egy hülye akarja oktatni a demens beteget.
9/25 anonim válasza:
Nem értem miért kellene hagyni, hogy a 88 éves nagyi tönkretegye a fiatal unoka életét, idegeit. Az mártírkodik itt érezhetően, aki nem volt még hasonló helyzetben.
10/25 anonim válasza:
Biztos, hogy nem ilyen " szépen " beszéltél vele. Idős és beteg mit vársz? Gyereked se legyen, mert " agyilag" kb egy szinten lesz a nagyival annyi különbséggel, hogy a nagyi elfelejti a gyerek meg nem érti mm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!