Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Normális, ha egy alapból...

Normális, ha egy alapból "közel álló" (dédnagyszülő) rokonom halála nem érintett meg? Épp fél órája történt az eset, szüleim ki vannak rám akadva hogy semmit sem mutatok ki.

Figyelt kérdés
2020. szept. 21. 21:23
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%
Az kemény, hogy azt nézik hogy te hogy reagálsz. Én apám halálakor 2 napig azt sem tudtam hol vagyok, nem hogy még azt pontoztam volna,hogy ki mennyire gyászol.
2020. szept. 21. 23:55
 12/21 anonim ***** válasza:
11-es vagyok. Nem lehet hogy volt valami megjegyzésed?
2020. szept. 21. 23:55
 13/21 anonim ***** válasza:
100%

Egyébként, ha utánaszámolunk, a kérdező már kamaszkorú lehet. A dédszülője tehát már nagyon idős lehet, mert amikor én kamaszkorú voltam, akkor a nagyszüleim haltak meg. Tehát itt egy nagyon idős emberről van szó, akiről már kész csoda, hogy eddig élt. Így egészen más megélni a rokonunk halálát, mintha mondjuk friss nyugdíjas lenne, tele tervekkel, hogy mit fog tenni nyugdíjas éveiben; csecsemőkorú unokái lennének stb.

Arról nem is beszélve, hogy lehet, hogy korábban volt olyan betegsége, ami miatt már számítani lehetett a halálára. Engem pl. anyai nagyapám halála azért nem rázott meg, mert halála előtt egy évvel agyvérzést kapott. Nagy nehezen, részlegesen felépült belőle, de közben pl. a sok fekvéstől tüdőgyulladást is kapott (81 évesen!). Én azt hittem, abba már bele fog halni. Ha nehezen is, de felgyógyult a tüdőgyulladásból is, viszont én akkor már úgy voltam vele, hogy minden nap ajándék, amíg még él, szóval tudtam, hogy meg vannak számlálva a napjai. Valóban, az agyi állapota kb. fél év után lassan, de biztosan romlani kezdett. A halála előtti hetekben már a szavait is alig értettük, és egyre nehezebben mozgott. Abszolút várható volt a halála. Szerettem nagyon, de nem lepődtem meg, ezért nem is rázott meg, amikor meghalt.

2020. szept. 22. 08:42
 14/21 anonim ***** válasza:
100%
Engem megérintett, viszont amikor meghalt a dédim, már vagy fél éve egyértelmű volt, hogy nem sok van neki hátra. Sokkal rosszabb volt magatehetetlenül látni egy évig, mint a halálhíre.
2020. szept. 22. 08:43
 15/21 anonim ***** válasza:
100%

Vagy úgy vagy, mint én mikor elvégeztem az iskolát: egy hónap kellet míg az agyam feldolgozta, hogy vége.

Vagy csak "papíron" volt közeli. Szóval dédszülő volt, de úgy mentél hozzá, mintha a szüleid csak egy idegenhez vittek volna vendégségbe.

Az alapján meg hogy nem jártál oda szívesen, szerintem a második. Ez is kb olyan, hogy senkit se ráz meg a sose látott apa halálhíre...

2020. szept. 22. 11:42
 16/21 anonim ***** válasza:
76%

Ha nem nagyon ismerted, nem álltál hozzá közel, akkor érthető.

Hiába egyenesági rokon, ha most feltámasztanám az ükapádat (nagyszülőd nagyszülőjét) aki 100 éve élt, ő iránta sem éreznél túl sokat, mert egyszerűen nem ismerted. Jó a dédit egy kicsit ismerted, de gondolom nem annyira.

2020. szept. 23. 17:27
 17/21 anonim ***** válasza:
Nézd, én 2 éves voltam, amikor meghalt a dédi, 15 amikor a nagymamám. Hálás lehetsz, hogy ennyi ideig veletek volt.
2020. szept. 24. 02:32
 18/21 anonim ***** válasza:
Nekem 3 év kellett, hogy érezzek bármit is, talán veled is így lesz
2020. szept. 25. 13:15
 19/21 anonim válasza:
100%
Szerintem nem jutott el még a tudatodig. De azóta hogy vagy? Minden rendben? Mellesleg őszinte részvétem!
2020. okt. 14. 14:22
 20/21 A kérdező kommentje:
Köszi, utolsó. Minden rendben, tényleg az lehet hogy kevésbé tartottam vele a kapcsolatot.
2020. okt. 14. 19:30
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!