Aki nem volt a legjobb apa, abból még lehet jó nagypapa?
Amit a gyerekeid ellen elkövettél valami lyuk miatt, azt már soha nem fogod tudni visszacsinálni. Ha fejre állsz, akkor is bennük marad örökre. Akkor is ha az ő gyerekeikkel tényleg úgy akarsz bánni ahogy megérdemlik, ahogy ők is érdemelték volna anno.
Itt az a kérdés hogy az anyjuk milyen gondolkodásmódot ültetett beléjük, hogy mennyire tudta megállni a helyét a nevelésben egyedül, segítség nélkül. Illetve hogy mennyire intelligensek a gyerekeid. Hogy csak a saját sértődöttségükön keresztül látnak, vagy a születendő gyerekeik érdekeit tudják nézni, és ha ők nem is tudnak megbocsátani, engedik-e hogy az unokáidat szerethesd. Hogy a gyerekeiknek eggyel több ember legyen az életükben akire számíthatnak.
Sokszor a kommunikáció hiánya a legnagyobb hiba, meg az ilyen futó találkozások, mikor az emberek csak egy-egy szót váltanak és ezeken a pár perces összefutásokon keresztül akarják megoldani a problémáikat.
Keresd fel a lányod, és hívd el egy rendes, mély beszélgetésre. Ülj le vele és tárulkozz ki neki őszintén. Akkor is ha kellemetlen vagy fájdalmas. Ne próbálj mentegetőzni, hanem nyíltan mondj el mindent amit érzel, akkor is ha meghunyászkodásnak érzed. Mondd el hogy tudod hogy hatalmasat hibáztál, hogy mennyire megbántad, és hogy szeretnéd az ő gyerekének valamelyest visszaadni amivel neki tartoztál volna eredetileg.
Azért az elég egyértelmű jel hogy nem tartotta fontosnak tudatni veled hogy gyereke lesz, de egy próbát megér.
22 voltam mikor megszületett az első. Ilyesmit érzek mint amit a 6-os ír. A gyereknevelés túl nagy falat volt nekem, de most készen állok a nagyapa szerepre.
#5, pedig én mondtam nekik, hogy szóljanak ha jön a kicsi, mert ott akarok lenni a kórházba ha születik. Mondtam hogy bejelölöm mindkettejük és tartsuk napi szinten a kapcsolatot hogy tudjam mi a helyzet, de még egyikük se jelölt vissza. Se telefonszámot semmit nem adtak meg le. Pedig én már vettem a picinek ruhácskákat,pelenkát, plüssjátékokat is, amit be szeretnék majd vinni neki ha megszületik. De nem is reagálnak, nem lehet velük kommunikálni,azt se tudom mit vegyek még,mi kell még neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!