A kiskamasz gyerekeimet állandóan pattogtatják a szüleim. Mi is cselédnek voltunk tartva, de azt nem gondoltam volna sosem, hogy a gyerekeimmel is ezt csinálják. Példa. Anyám kiszáll a kocsiból, s persze a gyerekeim vigyék a cuccokat utánuk mint valami londíner. Persze mama egy szatyrot sem visz. Folyamatosan pattogtatják őket, hozz cigit, hozd ki a szemüvegem, vidd ki a szemetet, hozd ide a cipőmet.
Nem mozgásképtelenek amúgy.
És ha nem tesznek eleget a kérésnek, akkor elkezdik kigúnyolni undorítóan. Pl gyenge vagy. El se bírod a szatyrot stb. Letörik a kezed ha meg kell mozdulni?
Undorodom a szüleim viselkedésétől, de az unokákat nem tilthatom tőlük. Vagy mi legyen? Ötlet hogy tudnék a helyzeten változtatni?
Ezen sehogy nem tudsz. Az emberek jelentős része azt az elvet vallja, hogy a gyerek azért kell (!), hogy idősebb korukban legyen, aki foglalkozzon velük (szerintem is undorító dolog). Sajnos ők ezt látták benned és ezt látják az unokákban is.
2020. aug. 14. 23:21
2/23 anonim válasza:
Én is szoktam ugraltátni az unokaöcséimet, 4;5;6 évesek. Nem halnak bele ha ki hozzák a cigit nekem ha kérem vagy ha hoznak ki egy pohár vizet, elvégre nekem sem fáradság pakolni utánuk, vagy megvacsoráztatni őket. Mellesleg mindíg szépen kérem őket és soha nem is puffognak.
2020. aug. 14. 23:30
3/23 anonim válasza:
Igen:D Az unokákra bőségesen ráfér egy kis nagyszülői dresszír:D Még használ is:)
2020. aug. 14. 23:47
4/23 anonim válasza:
Szerintem a legjobb az lenne, ha megkérdeznéd a gyerekeidet, hogy mit gondolnak erről, mert lehet, hogy teljesen másképp látják az egészet.
Velem is volt többször, hogy a mama megkért valamire, pl.: hozd be a szemüvegem, hozol-e nekem is inni, ilyesmi.
De mindig szépen kérte, és soha nem éltem meg ugráltatásként, és most is bármikor segítenék neki.
2020. aug. 15. 00:08
5/23 anonim válasza:
"de az unokákat nem tilthatom tőlük."
Miért is?
2020. aug. 15. 02:25
6/23 anonim válasza:
Én 18 vagyok, de kiskoromban tesómmal állandóan csináltuk amit mama mondott ő vigyázott ránk és nekünk is kellett vele kapálni, amikor családdal nála vagyunk mi tálalunk tesszük a tányérokat és vágjuk fel az ételt ami kész, mindig segíteni kell /kellett neki bármiben.
2020. aug. 15. 02:51
7/23 anonim válasza:
Nem. Nálunk a gyerek magától segít, ahogy mi is magunktól tettük.
2020. aug. 15. 05:58
8/23 anonim válasza:
Ez nem patogtatás, én is szoktam ilyet kérni a gyerekeimtöl hogy légy szíves ad ide telefonom stb megteszik de ilyen kérések egy részét akkor kérem ha már nagyon fáradt vagyok munka után ,és semelyik nem úgy éli meg hogy ugráltatom.simán csak segítség kérés.
2020. aug. 15. 06:45
9/23 anonim válasza:
Nem. Ahogy a 7.-nel, úgy nálunk is alap volt mindig is a segítség. El sem tudtam volna nezni hogy a nagyanyám cipleje a szatyrot és az se okozott soha nehézséget, hogy oda adjak valamit
2020. aug. 15. 06:47
10/23 anonim válasza:
Ha már te, mint a nagyszülők gyereke is teherként éli meg, így jó eséllyel már a gyerekekre is átragasztottad. A láthatást bármikor megtagadhatod. Az én szüleim se fognak találkozni a gyerekeimmel, bár nem emiatt, egyszerűen már most sem beszélünk évek óta, mert nem kedvelnek és képmutatók. Azt neked kell tudni, hogy ennyi indok elég-e számodra, esetleg van-e más is.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!