Hogyan lehet utólag megkülönböztetni a pattogtatni való kukoricát és a csemege kukoricát? (Akár a növényt, akár a termést)
Figyelt kérdés
Sajnos összekeveredett a vetőmag és úgy került elvetésre, hogy vegyesen van a két fajta. Honnan tudom a kifejlett növényről vagy a csőről eldönteni, hogy a csemege kukoricával van-e dolgom, vagy a pattogtatni valóval? Esetleg a pattogtatni valót is meg lehet enni zsengén megfőzve?2020. jún. 5. 10:06
1/1 anonim válasza:
Bármilyen kukoricát meg lehet enni megfőzve.
A pattogatni való szemei kisebbek, kerekebbek, egyes fajtáknál hegyesek. A főzni való szemei nagyobbak, laposabbak, a cső vastagabb. Akár rá is kereshetsz képekre a neten.
De ha együtt virágzik a kettő, akkor átporzódnak. Megfőzve meg lehet enni bármelyiket, de kipattogni nem biztos, hogy jó minőségben fog bármelyik is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!