Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Mit csináljak, ha a nagymamám...

Mit csináljak, ha a nagymamám mindentől elveszi a kedvem? Akármit mondok, egyből elindítja a "kedv elvevő hadjáratot" és addig beszél míg el nem megy a kedvem.

Figyelt kérdés
Legyen ez sport, utazás akármi

2020. júl. 31. 11:20
1 2
 1/15 A kérdező kommentje:
18L
2020. júl. 31. 11:21
 2/15 anonim ***** válasza:
100%

Ne meséld el neki, amit csinálni akarsz!

Az tévedés, hogy MINDENRÖL be kell számolni az ÖSSZES családtagnak, csak olyasmiröl beszélj, ami általános dolog, nem privát!

2020. júl. 31. 11:25
 3/15 anonim ***** válasza:
100%
A 2-esre hallgass. Felnőtt ember nem osztja meg az élete minden dolgát a felmenőivel, PLÁNE azzal nem, akiről tudja, hogy mit fog reagálni. Nem kéne erőltetned, hogy magadról meg a terveidről beszélj a nagyival. ÉN a mamámmal úgy kerültem ki ezt, hogy saját magam helyett a múltbeli dolgokról tettem fel kérdést, például azokról az időkről, amikor még gyerek vagy fiatal volt. Ne te legyél a téma, hanem ő, és probléma megoldva. Ha elutazol pár napra, nem is kell tudnia.
2020. júl. 31. 11:28
 4/15 anonim ***** válasza:
100%

Gondolom, eddig is az ő véleményét kérted, ha valamit nem tudtál, hogyan is lesz jó, és ez a szokás benned maradt.

Felnőttél, nem kell mindenbe beleavatni, nem kell mindent elmesélni, elmondani neki, és probléma megoldva.

Ez nem jelenti azt, hogy lényeges dolgokban, melyek életed további részét hosszú távon meghatározza, ha akarod beszéld meg vele,

de: ne csak egyedül ővele!!! És majd akkor kapsz tanácsot ilyet-olyat, azokból pedig eldöntöd, hogyan is csinálod, összegyúrsz belőlük egy még újabb variációt...

2020. júl. 31. 11:46
 5/15 anonim ***** válasza:
53%
Bólogass és ignoráld.
2020. júl. 31. 11:55
 6/15 Metionin ***** válasza:
100%
Vannak ilyen pesszimista emberek. Anyám is mindenre csak azt tudja hajtogatni, hogy úgyse sikerül, minek az, úgyse lesz jó, de ha látja hogy amúgy sikerült, akkor úgy dicsekszik, minta az egész az ő ötlete lett volna :D rá kell hagyni vagy nem elmondani neki az ilyesmiket.
2020. júl. 31. 12:02
 7/15 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos vannak örömgyilkos emberek. Nekem az anyám ilyen meg kell gondolni mit mesél el nekik az ember. Amiért lelkes vagy azt masnak mond el :)
2020. júl. 31. 12:13
 8/15 anonim ***** válasza:
100%
Csatlakozom :), szerintem se mondd el neki minden tervedet, de ha tudomást is szerez róla mégis, és belekezd a szokásosba, engedd el a füled mellett, tudatosan törekedj rá, hogy ne hagyd magad lelombozni. :)
2020. júl. 31. 12:14
 9/15 anonim ***** válasza:
80%
Ritkítsd vele a kapcsolatot. Negatív embereket nem kell az életedben megtartanod, csak mert rokonok vagytok.
2020. aug. 1. 23:23
 10/15 A kérdező kommentje:
9/9 az a baj, hogy akkor meg azt mondja, hogy ő rá senkinek nincs szüksége és öngyilkos akar lenni
2020. aug. 4. 12:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!