Ha egy kamasz lányt az imádott nagymamája és dédnagymamája (akikkel sokkal jobb a kapcsolata, mint az anyjával) állandóan rémtörténetekkel traktálják a fiúkkal kapcsolatban, az később kihathat a szerelmi és szexuális életére?
Persze hogy kihathat. Nekem rokon 70+ néni mesélte, hogy ugye őket nem világosították fel de őt meg a húgait még ijesztgették is a szexszel kapcsolatban. Az lett az eredménye, hogy ő meg az egyik húg is nagyon félt a nászéjszakáján, a másik húg pedig sohasem ment férjhez mert nem akarta, hogy "azt" csinálják vele.
Tuti hogy a 2 mamának is hasonló tapasztalatai voltak vagy trauma érte őket. De ezzel nekik kellene szakemberhez fordulni, nem pedig egy gyereket ijesztgetni.
Hogy lehet valaki modern gondolkodású ember ha ilyen befásult? Ellent mondasz magadnak.
Egyébként teljesen elrontják a fiatalkorod ezzel és teljesen fölöslegesen. Ha most nem "élsz" akkor mikor fogsz? Majd 30 évesen összejössz első szerelmeddel és kiderül teljesen másra vágysz, de már ott a 2 gyerek. Szerinted mi lesz ennek a vége?
Nem, ez nem befásultság, mert nem arról van szó, hogy várj az első éjszakáig, vagy mit fognak hozzá szólni, stb. Nem is vallási dogmák miatt mondják ezt, vagy társadalmi hülyeségek miatt.
Se férjet, se gyerekes életet nemigen tanácsolnak, dédimamámnak egyedül a nagymamám van, mint gyerek, többet nem is akart, mondván minek az. Az egyetlen, amire buzdítanak, hogy csak tanuljak és tanuljak, vigyem valamire. Az élet pedig kinek mit jelent. Nagymama mottója az, hogy soha férjhez ne menjek.
Igen, kihathat.
És igenis visszamaradottak a mamik, mert van fogamzásgátlás, egy fiú sem fog felcsinálni, ha védekezel.
Valószínű, hogy valamilyen trauma érte őket. De nem csak szemét pasik vannak. Én is feminista vagyok, mégis nagyon boldog házasságban élek, és imádom a férjemet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!