Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Ha a nagyszülö olyanokat...

Ha a nagyszülö olyanokat talàl ki csak mert mult héten nem hivtam fel es valoszinü ezt sérelmezte, hogy mi a halàlàt kívànjuk stb, akkor most a sajàt apàmtol (a fia), mit vàrjak?

Figyelt kérdés

Elöre jelzem mert nem tünik annak de magyar értelmiségi csalàdrol van szo.

Nem egyszer fenyegetözik mama(volt màr hogy öngyilkossàggal is), mert minden hétvégén talalkozni akar én meg szeretném a sajàt életem is élni, nekem ez sok, es szàmtalanszor zsarol is, hogy biztos nem szeretjük meg azért nem akarjuk làtni amitöl amugy is màr gyomoridegem is volt.

Igy megbeszéltük hogy ne zaklasson de talàlkozunk sziveses de nem hivogasson ne zaklasson.

Az öngyilkossàgi fenyegetözéseinél a sajàt apàmat (az ö fiàt)is ellenem forditotta es apa ugy volt vele ha meghalna, miattam tenné es ki is akart tagadni.

Aztàn amikor azt mondtam feljelentem becsületsértésért elhallgatott mindenki.béke lett.

Azutan hogy nem vettem neki fel a zaklato hivàsait ram hivta a rendöröket mama azzal, hogy biztos eltüntem. Igy velük kellett beszelgetnem.

A csalàdom mondta neki hogy mama ha még egyszer rànk hivod a rendört mi is ràd fogjuk. De amugy sikerült egyenesbe jönni es szeretettel eltölteni a napot.

Köv héten nem hivtam.

Erre most gondoltam megkerdezem hogy van megyünk e sètàln vhova etc.

Erre elkezdi azt mondani hogy csaladtagom (6 eves)a halàlba kivànta öt meg elkaparni temetöbe, multkor es biztos mi tömjük ilyenekkel a fejét (soha senkit nem kivanunk a halàlba a csaladunkban szeretet van!!)szoval egy kisgyereket is belerancigàl ilyenekbe.

Apànak megirtam hogy mi van, hogy mit kaptam arra vàlaszul, hogy felhivtam hogy van. Es hogy ilyeneket àllit. Holott egy kisgyerek ilyeneket nem beszél söt nagy szeretettel hiànyolta is mamàt és beszélgetni is akart vele telon. De igy ugye ertelemszerüen nem adtam àt a kicsinek a telot.

Most azt nem tudom. A sajàt apàm (akit szeretek meg gondolom nem kell bemutatni mint jelent az apa szo)megint ki fog tagadni erre a kamura vagy milyen reakciot vàrhatok?

Illetve mit tehetnék mama kreàlt vàdjai ellen?

#nagyszülö hazudik
2020. jún. 14. 10:41
1 2 3 4
 31/39 anonim ***** válasza:
100%
A háziorvossal előtte beszélj telefonon, hogy mi baj a mamával, mert ott a mama jelenlétében nem fogsz tudni.
2020. jún. 14. 11:48
 32/39 A kérdező kommentje:

Jàr hàziorvoshoz rendszeresen minden apro cseprö bajàval.

A rendörséggel beszéltem most hogy mit tehetnék azt mondtàk mivel nem sürgös eset a bejelentést sem veszik fel menjek be hétfön személyesen.

Apa még nem nézte az üzenetem szerintem.

2020. jún. 14. 12:25
 33/39 A kérdező kommentje:

A sajàt csalàdom fogja ellenem uszitani igy ünnepekkor ha nem leszek ott igy.

Ök annyira nem làtnak bele mivel alig van vele kapcsolatuk hogy simàn megvezethetök.

2020. jún. 14. 12:41
 34/39 A kérdező kommentje:
Apa tesom pl
2020. jún. 14. 12:42
 35/39 anonim ***** válasza:
100%

"Ök annyira nem làtnak bele mivel alig van vele kapcsolatuk hogy simàn megvezethetök"

hát akkor itt az ideje, hogy belevonódjanak a problémába. Levél apának: ez és ez történt, ezt és ezt tetted, innentől kezdve ha bármi történik az öregasszonnyal, azért te nem vállalod a felelősséget. ámen

2020. jún. 14. 12:46
 36/39 anonim ***** válasza:
100%

Atya ég, mennyien írják a hasonlókat, mint amit mi is átéltünk mamámmal. A szekrényben lakik egy család, ő otthon nem marad. Elhoztuk. Itt volt jó darabig, olvasott, reggel 6-kor már zuhanyzott, erre mindig is adott. DE! Olyan szinten demens lett, hogy egyik este megszökött. Egész éjjel kerestük. Átment a szembe szomszédba, de a hüle szomszéd nem vette észre, hogy mamával valami nincs rendben. Bekerült kórházba, ott a haldokló nőt balerinának nézte, hogy ő épp táncol.

Fúú gyerekek, ezernyi dolgot lehetne sorolni, mennyire le tud épülni egy idős ember. Voltak tiszta pillanatai, de mivel mindenki dolgozott még, kénytelenek voltunk otthont keresni neki. A demencia nagyon durva időskori betegség. Ön és közveszélyes is lehet. Addig lépjetek, míg jókor van.

Mamám soha nem ivott, nem szedett semmit, mégis elbutult végleg. Nehéz élete volt. A rengeteg stressz mindenkinél megteszi a hatását. Minden héten látogattuk, jól volt, aztán nagyon hirtelen vége lett. Bekerült az otthonból kórházba és két nap múlva meghalt. Ezzel a demenciával nem lehet mit kezdeni. VISSZAFORDÍTHATATLAN. Pedig mennyire jó ember volt. :-( De a mamát hibáztasd!!! Ez lett volna a mondandóm lényege. Beteg. Ennyi.

2020. jún. 14. 13:45
 37/39 anonim ***** válasza:
100%
36. vagyok és javítok az utolsó mondataim között DE-t írtam. Helyesen így akartam: NE a mamát hibáztasd. Ő nem tehet semmiről. Ezt kellene megértenetek. Apudnak is.
2020. jún. 14. 13:49
 38/39 anonim ***** válasza:
100%

Utolsónak:

Általában mindig meghúzódik valami a dolog mögött, amiért kialakul a demencia. Pl. én nagymamámnak strokeja volt egy 10-15 éve. Látványosan kezdte elfelejteni amiket megbeszéltünk, majd a szülinapokat, aztán hogy van unokája, van fia, végül kitalálta, hogy bejár hozzá 3 férfi akik folyton lopnak. Szépen lassan leépült egy agresszív, hadakozó, hisztérikus és állandóan képzelgő beteg emberré.

Nagyapám meg depressziós lett attól, hogy vidékről beköltöztek panelba(azért, hogy közelebb legyenek hozzánk). Alkoholista lett, és attól is ki tud alakulni. Neki durvább hallucinációi vannak és gyakran artikulátlanul elkezd üvölteni mint egy gyerek (múltkor pl. nem olyan szörpöt vittünk mint korábban, ezért kiakadt).

Csúnya egy betegség sajnos, aztán ha eljön az idejük, az a baj hogy ez a kemény időszak felülírja a sok szép emléket... Alig emlékszem milyenek a nagyszüleim normálisan.

Szükség van az egész család összefogására, meg kell beszélni mindenkivel, hogy ez egy visszafordíthatatlan betegség. Kell mindenkitől a lelki támogatás.

2020. jún. 14. 14:11
 39/39 anonim ***** válasza:
Így van, köszi, hogy megerősítetted, amit leírtam előtted.
2020. jún. 15. 11:34
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!