Miért nem fogadják el a nagyszüleim, hogy tanulok és majd szellemi munkát szeretnék végezni?
16 évesen dolgozni mentem fizikai munkakörbe, hogy legyen pénzem jogosítványra, stb. Nem nézem le azt, aki fizikai munkát végez, félreértés ne essék. Nagyon nehéz munkát kellett azon a helyen végeznem, és úgy bántak velem a főnökeim és a kollégáim, mintha én egy utolsó mocskos ember lennék... 1 hónapot töltöttem ott, de földi pokol volt, ahogy kihasználtak, sértegettek, és a magánéletemről olyanokat kérdezgettek hangosan, amiket max. a legjobb barátjával beszél meg az ember... Aztán jött a következő munkahely hasonló rossz tapasztalatokkal. Eldöntöttem, hogy én más jövőt szeretnék, hogy nem akarok megszakadni (mert volt, hogy rosszul lettem az első munkahelyemen, úgy túlhajszoltak), és többet akarok a minimálbérnél keresni. Bejutottam egy jó egyetemre, minden energiámat és időmet a tanulásra fordítom (eredményesen), hogy egy jobb jövőm lehessen. Amikor elkezdtem, volt egy "elviselhetőbb" munkahelyem, de ezt sokszor nem tudtam összeegyeztetni a tanulmányokkal, így kirúgtak sajnos. Utána néhány hónapig hiába próbáltam, de nem sikerült olyan munkát találnom ami egyetem mellet menne, de nem is bánom, mert legalább teljes gőzzel a tanulásra koncentráltam.
De ezt a nagyszüleim már nem nézik olyan jó szemmel, hogy én egyáltalán még mindig tanulok, és nem mentem gyártósorra... (még mindig nem nézem le azt, aki soron dolgozik, csak én nem szeretnék ilyen munkát) Elég durva, obszcén, vulgáris szavakat, mondatokat vágtak hozzám, amikor arról beszéltünk, hogy elvesztettem az állásom, de most tanulok és mik a céljaim. Ha nem is tetszik nekik a dolog, hogy szellemi pozíció a cél, de miért kell így leszólniuk? Ha nem is támogatnak benne, de miért kell olyanokat mondaniuk, hogy lejjebb fogom adni, és meglátom jó lesz nekem sima fizikai munka és belátom majd, hogy nekik volt igazuk?
Kb. 2 hónap múlva lett egy gyakornoki melóm, de ez csak határozott időre szólt. Ezt is elmondtam nekik, hogy határozott idő, és amikor lejárt, éppen nálunk voltak, és annyira szemrehányóan, annyira fájdalmasan megvetve megkérdezte: "Na és milyen a munka világa?" Kérdeztem milyen munka, én most tanulok, erre, hogy jaaa azt hittük, hogy te jársz dolgozni... és abban benne volt minden degradálás, mintha azért nem határozott ideig lettem volna ott, mintha nem végeztem volna elég jól a munkám...
Nemrég viszont sikerült egy újabb nagyon jó helyen gyakornoki állást találnom, ahol nagyon releváns tapasztalatot tudok szerezni (határozatlan időre). Amikor elmondtam nekik egy percig mély döbbenetet és kétségbeesést láttam a szemükben, majd bedobták: "Na és mit fogsz ott csinálni, söpörni, takarítani?". Feldúlva, de nyugodt hangon elmondtam nekik, hogy a szakmámban fogok dolgozni.
Azért nem írtam le, hogy milyen szakon vagyok, mert nem szeretném, ha bárki is felismerné a sztorit. Elnézést ha túl hosszú lett, vagy ha zavaros, de nagyon felzaklató nekem ez a téma. Mindenkitől szívesen várok tanácsot, hogy hogy miként kezelhetném el, fogadtathatnám el velük, hogy az irodai munka is munka, és ott is dolgozni kell. Járt már esetleg valaki hasonló cipőben?
Kb magad alatt vágod a fát.
Amikor a mamám olyat mondott nekem, hogy "gyere ide KÖVÉR kislányom" vagy valami hasonló dagizós sz@rt, 2 hónapig nem látogattam meg.
Minek mondasz el nekik bármit?
Megmondanám nekik ha így állnak a jövőmhöz akkor ezentúl nem szerepelnek benne.
Aztán teperjenek ha észhez térnek. Kell a francnak ilyen rokon
Szia!
Gratulálok a munkához és a teljesítményedhez! :)
Én sem tudnék nagyon mást hozzátenni, mint hogy nézd meg, hogy ki mondja és mérlegelj, hogy megéri-e a tanácsát megfogadni, illetve adni a véleményére. Az ilyen “a becsületes munka csak is a gyárban, 3 műszakban keresendő” fél-ideologizált maszlag mögött a legtöbb esetben csupán irigység lapul meg a polgári berendezkedésű családok irányába. Ez ilyen tipikus “Meghalt a lovam, szóval dögöljön meg a szomszéd tehene is.” dolog. Nem igaz, hogy fehérgalléros munkát nem lehet becsületesen végezni.
Arról nem is beszélve, hogy az egyetem mennyire képes formálni a szemléletmódodat is a világgal kapcsolatban. Pláne egy ilyen ingerszegény környezethez képest. A legoptimálisabb, amit tehetsz, hogy folytatod a tanulmányaidat és megtanulod lepergetni Magadról a savanyú, begyöpösödött, irigy odaböffenéseket - már csak amiatt is, mivel Tőlük nem nagyon remélhetsz gyökeres változást, ha ebben a szellemben éltek le egy életet.
Sok sikert a továbbiakban! :)
Kár,hogy nem írod le a szakod. Miért ilyen fontos számodra nagyszüleid véleménye?? Ők mit dolgoztak,mit tudnak felmutatni? Legalább egy 1985ös ladára tellett nekik??
Csak tippem,de nekik és a szüleidnek nagy anyagi teher a taníttatasod,vagy hogy nem adsz haza elég pénzt.
Hogy mondjam szépen,kicsit lúzernek látszol,mert 16 évesen is megettek a kollégáid reggelire,most meg nagyszüleid harapdálnak és te nem tudsz kiállni magadért. Bocsánat! Szerelmi életed rendben van..Tudod párt választunk,család meg adott. Pár támasz a bajban. Meg ha ott hagyod ezt a lehúzós bagázst,csak jobb valakivel.
Az a lúzer aki felnőttként egy 16 éves félig meddig kislányt kóstolgat.
Nagy ember lehet az ilyen...ja nem.
27: Erre kérdeztem meg már egyszer, hogy 300 évesek ezek a nagyszülők? Mert amilyen időket leírtál, kb. akkor voltak.
Nekem nemhogy a nagymamám, de már a szépmamám is magánpraxist vitt mint fényképész vagy fodrász, ükmamám tanítónő volt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!