Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Egyedül élő, idős szeretteitek...

Egyedül élő, idős szeretteitek hogyan viselik a bezártságot/elszeparáltságot? Nincs olyan érzésetek, hogy a vírus mellett ez is halálos lesz rájuk nézve?

Figyelt kérdés
85 éves nagymamám idősotthonban él, már legalább egy hónapja teljes bezártságban. Apró szobáját sem hagyhatja el. Teljesen ki van borulva, telefonáláskor sírva könyörög, hogy menjen valaki hozzá, de nem lehet. Ha akarnánk se, mert tilalom van: se ki, se be. Még egymással sem találkozhatnak az idősek, teljes izoláltság.

2020. ápr. 10. 21:18
1 2 3 4 5
 11/41 anonim ***** válasza:
33%
Hihetetlenül buta az idős válaszoló? Mégis miért? Te vagy a buta, nem ő.
2020. ápr. 10. 22:03
 12/41 A kérdező kommentje:

"Azért jól leteremtetted az egyik válaszadót, komolyan... Nem volt tiszteletlen, sem pedig gonosz. Eszem megáll."

De, igen. Gonosz, ráadásul nagyon. Először közli velem, hogy hogyan adnák oda a halott nagymamámat (pont most, amikor épp eltemettem anyukámat), utána meg szinte a szememre veti, miért nem hozzuk haza magunkhoz a komoly orvosi ellátásra szoruló mamát.

Mindeközben a kérdés nem ez volt egyébként sem. A kérdésre válaszolnia nem sikerült.

Ezért teremtettem le, és jelenteni is fogom, ha folytatja a beszólogatást.

2020. ápr. 10. 22:04
 13/41 A kérdező kommentje:

"Hihetetlenül buta az idős válaszoló? Mégis miért? Te vagy a buta, nem ő."

Te a rokona vagy, vagy mit véded a szemétkedőt? :D

2020. ápr. 10. 22:04
 14/41 anonim ***** válasza:
61%

Kérdező!

Én sem vagyok a rokona az idős válaszolónak, sem az 54%-osnak, de kritikán aluli a stílusod! Téged kellene jelenteni, ahogy itt megnyilvánulsz! Szégyelld magad!

2020. ápr. 10. 22:14
 15/41 A kérdező kommentje:

Szerintem pedig az szégyellje magát, aki egy egyszerű kérdésre nem képes válaszolni!

Nem is értem, hogyan jutottunk a kérdésből oda, hogy hogyan fogják kiadni a halott nagymamámat, meg hogy mi miért nem vesszük magunkhoz.

Nem az én helyzetem elemzése volt a kérdés, hanem hogy a ti hozzátartozótok hogyan viselik ezt!

2020. ápr. 10. 22:18
 16/41 anonim ***** válasza:
100%
Az én 81 éves apukám a krónikus osztályon fekszik, február elején vastagbél daganattal műtötték. Hetek óta nem láttam. Nagyon rosszul viseli ő is, én is. Telefonon tartjuk a kapcsolatot, de hasonlóan a te nagyidhoz kérdező, ő is sokszor kérdezi, hogy miért nem megyünk, miért nem törődünk vele. Néha megérti, néha nem. Persze a kórház portáján hetente 2x leadjuk neki azt, amire szüksége van, de az nem ugyanaz, mintha láthatnánk egymást. Borzasztó ez mindenkinek.
2020. ápr. 10. 22:22
 17/41 anonim ***** válasza:
18%

Nekünk normális idős hozzátartozóink vannak, akiket nem dugtunk otthonba, ahol bebörtönözik őket egy cellába.

Vagy itt sanyarogsz, vagy kihozod! Más opció nincs!

2020. ápr. 10. 22:24
 18/41 A kérdező kommentje:
Ez tényleg szörnyű lehet. :(
2020. ápr. 10. 22:30
 19/41 A kérdező kommentje:

"Nekünk normális idős hozzátartozóink vannak, akiket nem dugtunk otthonba, ahol bebörtönözik őket egy cellába."

Mit nem értesz azon, hogy orvosi ellátásra szorul!? És nem mi "dugtuk be", mert ő költözött be saját akaratából a nagypapánk halála után már vagy 15 éve.

Eladta a lakását, és az otthonon belül megvette a mostani lakásának használati jogát. Ez akkor konkrétan egy luxus otthon volt: uszoda, programok, jó állapotban lévő lakók. Időközben az otthon többször fenntartót váltott, adózási változások miatt már csak súlyos betegeket vesznek fel pár éve, ő is és a barátai is idősödtek, betegedtek. Kb. egy éve szorul a mama segítségre, előtte semmi baja nem volt. Még a takarítót is kímélte, mert "szegény biztos fáradt", és ő csinált mindent. Most viszont már nagyon nem tud mozogni, állandó segítség kell, amit nem tudnánk neki megadni a legjobb indulattal sem.

De egyébként ilyet nem is vár, sőt, már látogatóba sem megy sehova, csak azt kéri, hogy hozzá menjünk.

Egyébként ide nem is tud hozzánk már feljönni, mert nincs lift. Legutóbb (sok hónappal ezelőtt) is ketten cipelték fel, amit nagyon szégyellt.

2020. ápr. 10. 22:34
 20/41 A kérdező kommentje:

Inkább olyasmi érdekelne, van-e valakinek ötlete, hogy pl. mit tudunk neki beküldeni, ami kicsit feldobná?

Sajnos limitáltak a lehetősek, az alábbiak miatt:

- anno ugyan rengeteget olvasott meg rejtvényt fejtett, de mostanra elromlott a szeme, és panaszkodik, hogy ez is nehéz. De ettől még lehet, hogy rejtvényt azt lehetne küldeni...

- DVD lejátszóját elajándékozta, mert nem tudta kezelni, és nem sikerült megtanulni, így ez kilóve. A TV adást nézi egész nap, de kiakad rajta, mert "csak a szörnyű dolgokat mondják"

- CD-t nem sikerült feltennie sajnos, pedig van neki egy pár. Arra gondoltam még, hogy esetleg azt lehetne, hátha ebben valamikor segít neki valaki...

- Étel kilőve, mivel minden csomag egy hétre "karanténba" kerül, csak a nem romlandó dolgok mehetnek.

Szóval passz, komolyan. :S Már karácsonykor is nagyon nagy bajban voltam emiatt.

2020. ápr. 10. 22:38
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!