Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Nagyszülők "helyett" vásárlók!...

Nagyszülők "helyett" vásárlók! Hogy bírjátok idegileg?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Mondtam a nagyszüleimnek, hogy ne menjenek ki az utcára ha nem muszáj most. Bevásárolok nekik, lemegyek a postára stb.

Kb 2 alkalom volt az, ami zökkenőmentesen működött, de kezdik halálra unni magukat a "karanténban" úgy, hogy van egy marha nagy kertjük, tehát nem egy garzonba vannak bezárva.

Nagypapám kikészít, kétnaponta küldene a postára, nem összevárja a csekkeket és egyszerre odaadja, hanem tényleg kétnaponta oda kell(ene) mennem, és mennem kell(ene) a postára.

A bevásárlólistát is úgy írja, hogy lehetetlen dolgokat kér, amit fél órás keresés után sem találok a boltban. Ha drágább az áru 50 forinttal, akkor nem kell neki, vegyem meg máshol. Tehetős nyugdíjasról van szó, tehát nem a kisnyugdíjas kategória, akinek számít 50 forint.

Ha bevásároltam, akkor másnap hív, hogy elfelejtette, hogy sos kell neki öblítő, mert 6 helyett már csak 5 van otthon és kell (nem vicc sajnos). Ha közlöm, hogy nem érek rá kétnaponta odaszaladgálni munka mellett, akkor veszekszik, hogy majd akkor ő elmegy, biztos ha nekem kell valami, akkor lemegyek naponta a boltba. Már mondtam neki, hogy leszarom, akkor menjen.

Úgy érzem direkt ki akar csinálni idegileg mert unatkozik és így próbál meg bosszantani. Nincs se demencia se semmi, világ életében tele volt pénzzel, szóval nem ezek miatt a dolgok miatt csinálja. Kezdem úgy érezni, hogy a rosszindulat és az unalom miatt velem szórakozik egyfolytában.

Anyukám azért nem tud neki bevásárolni, mert neki is bevásárolok, ha nem muszáj ő se menjen ki, mert neki nem a legjobb a tüdeje. .

Jól esne valami ötlet vagy támogatás lelkileg, ti hogy élitek túl? :D

2020. márc. 23. 14:06
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%

Nekem még korona előtt csinálta kb ugyanezt a nagyim :D

Aztán kiakadt, mikor szóvá tettem. ráadásul van közelebb lakó gyereke is nálam...

Mondd meg szépen, hogy szedje össze, mert szívese segítesz, de neked is van életed...ha melózni nem is jársz, akkor mittudomén, de mást is csinálnál, stb...

2020. márc. 23. 18:04
 12/19 anonim ***** válasza:
73%
Ez van, ha nem tetszik vegye meg maga. Nem kell gondot csinálni abból, ha kimegy, elvégre nem tilos neki.
2020. márc. 23. 18:20
 13/19 anonim ***** válasza:
97%
Hagyd rá. Mi is elmondtuk a nagymamánknak, hogy ez és ez van, ezért és ezért veszélyes, erre és erre kell odafigyelni, ne menjen sehová, segítünk stb., de mintha a falnak beszélnénk... Tisztában van a helyzettel, ő is olvassa és látja a fejleményeket, a tájékoztatást stb., de nem érdekli. Sőt, közölte velünk, hogy ez csak az idősekre veszélyes igazán és ő még nem érzi magát idősnek 81 évesen…. Oké, szerencsére tényleg nem beteg és nincsen semmi baja, de mégis idős már, gyengébb stb., nem pont most kellene elkezdeni. Meg a másik kedvencem a "akkor nekem már mindegy, nem?". Szóval mondhat az ember bármit. Ha segítettünk is pl. elmentünk vásárolni, utána mondta, hogy ja amúgy ő elment ám a Gyöngyikével kutyát sétáltatni, meg volt a Sparban is stb....akkor minek segítsünk. Mi már feladtuk.
2020. márc. 23. 18:25
 14/19 anonim ***** válasza:
62%
Azt akarja, hogy elkapd a vírust és kipurcanj.
2020. márc. 23. 23:21
 15/19 A kérdező kommentje:

Pfú, lehet igazatok van. A másik nagyszüleimnek is mindig bevásároltunk (amikor még éltek), de ők nem voltak ilyen bonyolultak és nehéz esetek sem. Pedig ők kisnyugdíjasok voltak, nem küldött el 6 helyre, ha 10 forinttal olcsóbb volt máshol a tej.

Lehet paranoia nálam, de ennyire körülményes nem lehet valaki, odaírta a listára minden terméknek az árát és azt is, hogy ha nem annyi, akkor nem kell. Meg ez az sos kell öblítő, mert kéthetente mosunk és már csak x darab van... :D

2020. márc. 24. 08:47
 16/19 anonim ***** válasza:
100%

15

Egy tipp ami nekem bejött pedig irtam első hozzászólásban papom is nehéz eset.

A háziorvost hívta telefonon a receptek miatt.És a háziorvos is mondta neki a dolgokat azóta komolyabban veszi!!!

Mrg ez az idos korosztálynak szent a doktor úr szava és vele nem ellenkezik.

Esetleg próbáld meg a háziorvos mondja neki ezeket a dolgokat hogy mit kell betartani és mire figyeljen.

Az árak meg napról napra változnak xd akkor ha több az ára mint felírta másnap nem eszik majd mert annyiért nem kell ?? 😃

2020. márc. 24. 09:25
 17/19 A kérdező kommentje:

Mondta neki a háziorvos, aki egyébként most szintén karanténban van. :D

Fenyegetőzni is csak azért fenyegetőzött, hogy engem bosszantson szerintem. Mert komolyan veszi, nem megy ki.

Mára odaadta a bevásárlólistát amikor reggel beugrottam, erre hív munka közben, hogy délután odaadja a csekkeket is és akkor holnap adjam fel.

Mivel biztosan tudom, hogy ennyire ő sem hülye, így egyre jobban kezdek meggyőződni arról, hogy bosszantani akar. :D elmondtam neki 1000x, hogy nem megyek, csak 1 héten 1x boltba vagy emberek közé. Erre most megint kitalálta. És holnap ha akarnék sem tudnék elmenni, ilyenkor meg jön a fenyegetőzés meg a zsarolás, hogy majd akkor ő lemegy.

2020. márc. 24. 11:19
 18/19 anonim ***** válasza:
82%

Az én idős szüleim (79 és 70 évesek) abszolút nem ilyenek. Már múlt héten mondtam nekik, hogy szívesen bevásárolok helyettük. Kiderült, hogy tőlem függetlenül a testvérem is felajánlotta nekik. Megköszönték, de nem fogadták el. Tegnap este ismét beszéltünk telefonon, megint javasoltam, hogy bevásárolnék. Kiderült, hogy szombaton a tesóm bevásárolt nekik, szinte összevesztek, mert a tesóm nem engedte, hogy anyukám menjen boltba. Tegnap megegyeztünk abban, hogy legközelebb csütörtökön kell nekik és kizárólag kenyér. Megbeszéltük melyik bolt melyik kenyerét vegyem, azt fogom nekik vinni.

Szóval ilyen szülők is vannak, nemcsak olyanok, mint kérdezőé.

2020. márc. 24. 12:22
 19/19 A kérdező kommentje:

Igen, tudom. :( anyukámnak is mi vásárolunk be ha megyünk, ő is megírja a listát 1 héten egyszer és nem direkt lehetetlen vagy felesleges dolgokat kér.

A másik nagyszüleimnek is vittük havonta 1x az x karton tejet meg vizet ami elég a hónapra, plusz még amit kértek, szóval mamámnak csak kisebb dolgokért kellett elmennie otthonról. Ők sem voltak ilyen nehéz esetek.

2020. márc. 25. 09:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!