Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Miért "támaszkodnak rám"...

Miért "támaszkodnak rám" ennyire a nagyszülők?

Figyelt kérdés

Sírnak, szomorkodnak, ha nem beszélek velük és nem segítek nekik egész nap.

Mindig hajtanak valahová

Valamikor ötször is elmondják, hogy gyere enni, holott éppen csinálok értelmes dolgot

Továbbá panaszkodnak, könnyen megsértődnek, mindent az orrukra kell kötni, az élet apró dolgaival vannak elfoglalva

Alapvetően sokat kiabálnak, mérgelődnek.

Hogyan ignoráljam őket, hogy ne hátráltassanak céljaim elérésében?

#egysírópicsogóprimadonna

2019. okt. 22. 22:27
 1/3 A kérdező kommentje:
#egysírópicsogóprimadonna látszatát keltő céltudatos ember
2019. okt. 22. 22:28
 2/3 anonim ***** válasza:
26%

Én azt mondtam ,nem szülök unokát, mert minek, ha ennyi hiszti van így is.

Viccen kívül, nagyon hasonló helyzetben voltam , mindig szívesen mentem , szívesen segítettem, meséltem stb. De ugyanaz a helyzet állt fel szépen , amit leírsz. Ha még mentálisan épek, próbáld meg őket rávenni olvasásra, kötögetésre, valamire ami lefoglalja őket, bár biztosan soha semmi nem lesz akkora szenzáció, mint te. :)

Ha meg már jóval idősebbek,sajnos jó tanáccsal nem tudok szolgálni, mert ha ideig-óráig meg is tudtam velük értetni a saját helyzetem, elég gyorsan vissza állt a "régi rend". Mindig hálás leszek értük és mindenért , amit értem vagy a családomért tettek, még akár a létezésem előtt is. De az idősekkel mindig egyre nehezebb lesz. Mindig egyre türelmetlenebbek, érzékenyebbek és leépültebbek lettek. Nagyon borzalmas volt, de az idő múlásával ez jár és én mindig próbáltam helyén kezelni a dolgokat, mindig ha problémázás volt, azt mondogattam magamnak , hogy "ez nem nekem szól, hanem már az egész világnak".

Aztán szegénykéimnek tényleg nem adatott meg az unokázás. :/

2019. okt. 22. 23:40
 3/3 anonim ***** válasza:
20%
ez az öregség tipikus jele. felerősödik az érzelem,a tenni akarás,a segítőszándék az unoka felé,néha fontoskodásból,de többnyire szeretetből. ilyenkor a szeretet lehet túlzó,már-már fojtogató. te jelented a mindent nekik, aki friss energikus vagy,de mégis olyan fiatal,és tapasztalatlan. persze megvannak a magad céljai,elképzelései,amik nyilván a generációs különbségek miatt nem találkoznak. mást tartasz fontosnak,ők is mást. ignorálni? kissé kegyetlenül hangzik,de ha te úgy érzed ez a két öreg gátol abban hogy megéld az álmaid,hogy #egysírópicsogóliba legyél,tedd meg,ignoráld őket! érdekes amúgy hogy keleten egészen más kultúrája van az idősek tiszteletének,míg itt... na de nekem semmi közöm hozzád,a kicsinyes siralmaidhoz,hogy miképp töröd össze két idős ember rólad szőtt álmait a rideg közönyöddel,azzal hogy semmibe veszed őket.
2019. okt. 23. 00:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!